Sultan Eren cinayetinde ‘vicdan’ şerhi! Katilin cezasına ‘haksız tahrik’ indirimi yok
İstanbul'da 6 aylık gebe olan eşi Sultan Eren'i kafasına sıktığı tek kurşunla öldürdü. Ardından da 'Biz üç haftalık tatile çıkıyoruz, telefonlarımız kapalı olacak bizi aramayın' yazısını evin kapısına asarak kaçan kocanın müebbet hapis cezası zanlı avukatı tarafından indirim talebi ile Yargıtay'a taşındı. Zanlı tarafından kadının öldürülmeden önce söylediği öne sürülen 'bebek senden değil etek giy de çık' ifadelerinin haksız tahrik indirim sebebi olduğunu ifade edilen Yargıtay Ceza Dairesi müebbet hapis cezasını bozdu. Fakat üyelerden birinin karara karşı oy kullanarak vicdanların sesi olacak şerh düştü.
İstanbul'da bir inşaat firmasında çalışan 24 yaşındaki Erencan Eren akrabası 22 yaşındaki Sultan Eren ile 2015 senesinde dünya evine girdi. Evlendiklerinde çocuklarının olmasını rağmen çocuk sahibi olamayan çiftten Sultan Eren, kist tedavisine başladı. Sultan'ın doktoru kocası Erencan Eren'den sperm sayımı yaptırmasını istedi. Fakat Erencan gururuna yediremediğinden bunu reddetti.

KARISINDAN ŞÜPHELENMEYE BAŞLADI
Tedavi sürecinde Sultan hamile kaldı. Erencan Eren ise doktorun tavsiyesini yanlış anlayarak kendisinin yetersiz olduğu sonucunu çıkartarak eşinin başka birinden hamile kalabileceğinden şüphelenmeye başladı.

KAPIYA NOT BIRAKIP KAÇMIŞ
Zaman zaman eşi ile bu yüzden tartışan Erencan Eren, 2017 yılı Ocak ayında yine aynı sebeple eşiyle tartışarak evinde sakladığı tabancayla 6 aylık hamile eşini kafasından vurarak öldürdü. Evin kapısına "Biz üç haftalık tatile çıkıyoruz, telefonlarımız kapalı olacak bizi aramayın" yazısını astıktan sonra valizini alıp otobüsle Tunceli'ye giden zanlı üç gün sonra kaldığı otelde yakalandı.



