Pınar Gültekin cinayeti davası ile ilgili flaş açıklama: Bakanlık kararı sevindirici gelişme
Cinayete kurban giden Pınar Gültekin'in aile avukatı Rezan Epözdemir, Adalet Bakanlığı'nın sanık Avcı'nın ailesinin de cinayeti planlamasında rol oynadıklarına ilişkin verilen takipsizlik kararının bozulma talebini ve yarın olay yerinde yapılacak keşfi değerlendirdi. Epeözdemir “Adaletin tecellisiyle, maddi gerçeğin ortaya çıkmasıyla ilgili sevindirici bir gelişme' ifadelerini kullandı.
Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i(27) öldürüp cesedini varil içinde yaktıktan sonra üzerine beton döken Cemal Metin Avcı(32) ile kardeşi Mertcan Avcı'nın (26) yargılandığı dava Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir Adalet Bakanlığı'nın sanık Metin Cemal Avcı'nın ailesinin de cinayetin planlanmasında rol oynadıklarına ilişkin haklarında verilen takipsizlik kararının kanun yararına bozulmasını talep etmesini ve yarın olay yerinde keşif yapılacak olmasını değerlendirdi.

"SANIĞIN İFADELERİ FİZİK KURALLARINA AYKIRI"
Soruşturmanın başından beri bu cinayetin tek başına işlenemeyeceğini iddia etiklerini belirten Avukat Rezan Epözdemir "Aksi hayatın olağan akışına ve fizik kurallarına aykırı. Hunharca, vahşice işlenmiş bir cinayet biliyorsunuz. Kendi beyanına göre önce iki tane yumruk attığını, sonra maktulü boğduğunu akabinde önce maktulu bir varile koymak suretiyle odunla yakmaya çalıştığını, odunla yanmayınca bahçeye çıkararak kullanılmamış bir evin bahçesinde varile benzin döktüğünü, benzine döktükten sonra bir palet yardımıyla bir arabanın arkasına attığını, tam o aşamada eşzamanlı beton döktüğünü söylüyor. Ardından bir dereye bıraktığını söyleyip maktulün telefonunu 3 parçaya ayırarak, sim kartını kırdığını söylüyor. Yani ilmik ilmik incelenmiş, senkronize, sonuçları düşünülmüş ve suç delilleri karartılmak için maksimum çaba sarf edilmiş bir süreçten bahsediyoruz. Bu nedenle hunharca, vahşice ve canavarca işlendiği kanaatindeyiz" şeklinde konuştu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBEBT HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA AÇILDI
Soruşturma aşamasındayken cinayete mutlaka yardım eden başkaca faillerin bulunduğunu ifade eden Avukat Epözdemir şöyle devam etti: "Başsavcılık makamı da talep ettiğimiz deliller kapsamında ikinci bir gözaltı ve tutuklama yaptı. O da Mertcan Avcı'ydı. Suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirmeden kardeşi de tutuklandı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturmasını tamamlayarak 'Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Cemal Metin Avcı'ya dava açtı. Kardeşi Mertcan Avcı'nın da 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle davası açıldı."


