LGS saat kaçta başlayacak, bitecek? 2020 LGS sınav süresi ne kadar? Oturumlar kaç dakika?
2020 LGS sınavı bugün gerçekleştirilecek. Lise hayali ile uzun süredir sınava hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, sınava hazırlıklarını tamamladı. Koronavirüs salgını nedeniyle kontrollü gerçekleştirilecek LGS sınavına katılan öğrencilerin verlileri sınav süresini merak ediyorlar. Peki, LGS saat kaçta başlayacak, bitecek? 2020 lise sınav süresi ne kadar? LGS oturumları kaç dakika? İşte merak edilen soruların yanıtı...
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 20.06.2020 | 09:22
- Güncelleme Tarihi: 20.06.2020 | 09:32
LGS saat kaçta başlayacak, bitecek? Liseye geçiş için gerçekleştirilen LGS sınavı 20 Haziran'da gerçekleştiriliyor. Lise adayları sınava hazırlıklarını tamamladı. İki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavlar bugün tamamlanacak. Geçtiğimiz gün sınav giriş yerleri açıklanmış, adaylar sınava nerede gireceklerini öğrenmişti. Öğrenciler ve velileri tarafından LGS'nin oturum süreleri merak ediliyor. Peki, LGS saat kaçta başlayacak, bitecek? 2020 lise sınav süresi ne kadar? LGS oturumları kaç dakika? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
LGS SAAT KAÇTA BİTECEK? SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?
MEB'in yayımladığı kılavuzda sınav süreleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi:
LGS, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Birinci oturum 9.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.
Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.
LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Sınava katılacak öğrenciler heyecanla sonuçları bekleyecek. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih dönemi başlayacak. MEB tarafından yayımlanan sınav takviminde, 2020 LGS sonuçlarının 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacağı bildirildi.
Öğrenciler sonuçlarına MEB'in resmi internet adresinden erişebilecekler.
LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Merkezî Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.
a.Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.
b.Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.
c.Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.
ç.Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır.
d.Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.
e.Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2'de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.
f.Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden muaf olan öğrencilerin Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ağırlıklı standart puanı, bu öğrencilerin o testler dışındaki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, o testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile elde edilir.
g.Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.
ğ.Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.
h.Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 69'uncu maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7'nci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen "Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.
ı.Oturumlardan herhangi birine katılmayan ya da herhangi bir oturumda sınavı iptal edilen öğrenciler için MSP hesaplanmaz.
Ağırlıklı standart puan hesaplanırken esas alınacak ağırlık katsayıları Tablo-2'de verilmiştir.
Ağırlıklı Standart Puan Hesaplanırken Kullanılacak Ağırlık Katsayıları
Alt Testler | Ağırlık Katsayıları |
Türkçe | 4 |
Matematik | 4 |
Fen Bilimleri | 4 |
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük | 1 |
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi | 1 |
Yabancı Dil | 1 |