10 bin polis alımı için tarih verildi! 26. dönem POMEM polis alımı ne zaman yapılacak? İşte başvuru şartları!
26. dönem POMEM polis alımı için merakla beklenen açıklama geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin polis alımı için adayları heyecanlandıran açıklamayı yaptı. Açıklamanın ardından polis olma hayali kuran gençlerde gözler POMEM polis alımı başvuru şartları için çevrildi. 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak? 25. dönem POMEM polis alımının Eylül ayı başlarında yayımlanması bekleniyordu. Ancak kadın özel harekatçı yapılacağının duyurulmasının ardından 26. dönem POMEM polis alımı araştırılmaya başlandı. Peki, 10 bin POMEM polis alımı ne zaman yapılacak? İşte, 10 bin polis alımı için son gelişmeler…
10 bin polis alımı için polis olmak isteyen gençleri sevindiren açıklama yapıldı. 26. dönem POMEM 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak? POMEM polis alımı ilanı uzun zamandır gençler tarafından yakından takip ediliyordu. 25. dönem ilanının kadın özel harekata ayrılması ile birlikte gözler 26. dönem POMEM 10 bin polis alımı için çevrilmişti. Bakan Soylu katıldığı bir televizyon programında heyecanlandıran açıklamayı yaptı. Peki, POMEM polis alımı başvuru şartları nelerdir? İşte, POMEM 10 bin polis alımı ile ilgili merak edilen detaylar…
POMEM polis alımı detayları için diğer sayfaya geçiniz...
POMEM 10 BİN POLİS ALIMI NE ZAMAN?
Daha önce Haziran ayında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin polis alımı ilanının Eylül ayında çıkacağını açıklamıştı. Ancak özel harekat alımları nedeniyle 10 bin polis alımı 26. döneme sarktı. Dün katıldığı bir televizyon programında konuşan Soylu, alımların geciktiğini ancak alımların birkaç ay içerisinde yapılacağını söyledi. 10 bin polis alımının 2020 yılı başında sonuçlanması bekleniyor.
KPSS PUANI 65 OLACAK
EGM PÖH ön lisans polis alımında KPSS puanı 65 'e düşmüştü. Bu nedenle 26. dönem POMEM 'de de ön lisans KPSS puanının 65 olması bekleniyor.
PEKİ YAŞ VE KPSS ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?
Adaylar, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2017 ve 2018 KPSS puanlarının en az 50 puan olması talebinde bulunuyorlar. Ancak bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi bir açıklama gelmedi.
YAŞ ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?
Adaylar yaş şartını ise 18 ile 35 yaş arasında olmasını istiyorlar ve 35 yaşında olan adayların iş bulamama sorunlarına yönelik olarak EGM bünyesinde polis olarak görev almak istediklerini belirtiyorlar. Bu konuda da Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.
POMEM BAŞVURU AŞAMALARI NELER?
Polis olmak isteyen ancak başvuru aşamaları ve işlemleri hakkında net fikir sahibi olmayanlar için, Pomem giriş başvurusunda uygulanması gerekenleri ve sırayla hangi adımların yapılması gerektiğini anlatacağız. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, Pomem ve Paem ikisi de lisans mezunu öğrencileri kabul ettiği için başvuru şartları hemen hemen aynıdır. Bunun yanında Pomem son alım yılı itibariyle ön lisans mezunu adaylardan da alımlar yapmaya başladı. Yani hem lisans hem ön lisans mezunları Pomem başvurusunda bulunabilirler. Şimdi sizler için sırasıyla Pomem başvurusunda bulunacak adaylar için uygulanması gereken adımları teker teker anlatalım;
- Pomem başvurusunda bulunacak adayların ilk yapması gereken şey KPSS sınavına girmek olmalıdır. KPSS P3 puan türünden lisans mezunlar en az 60 puan almalıdır. Ön lisans mezunları ise 70 puan ve üzerialmalıdır. Burada dikkat edilecek husus bu puanların baraj puan olduğu gerçeğidir. Siz ne kadar yüksek puan alırsanız Pomem tarafından kabul edilme ihtimaliniz o kadar artar. 1 Puanın bile bu sınavda önemli olduğunu unutmadan hareket etmelisiniz. Size tavsiyemiz KPSS sınavına çok iyi şekilde hazırlanmanızdır.
- KPSS sınavından sonra açılacak olan başvurular için pa.edu.tr adresine girip ön başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Unutmayın başvuru tarihinden önce yapılmış olan son 2 KPSS puanı kabul edilmektedir. Örneğin siz 2018 yılı için yapılacak olan Pomem başvurusunda bulunabilmek için 2017 yılında yapılmış olan ve 2018 yılında yapılacak olan KPSS sınavları esas alınır. Yani 2016 yılında almış olduğunuz KPSS puanı 2018 itibariyle geçerli olmayacaktır. Şu ince detayı da bildirmekte fayda var, eğer Pomem başvuruları 2018 KPSS sınavından önce yapılsaydı, o zaman da 2016 ve 2017 KPSS sınav sonuçları etkili olacaktı.
- KPSS sınavını başarıyla geçtiniz ve sizden istenilen baraj puanlardan daha yüksek puan aldınız, aynı zamanda Polis Akademisi resmi internet sitesinden ön başvuru da yaptınız. Bundan sonra yapmanız gereken başvuru yerinizin neresi olacağını beklemektir. Polis Akademisi tarafından başvuru yeriniz açıklandıktan sonra da sizden istenilen evraklarla birlikte şahsi olarak gidip başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
- Belgelerinizi tamamlayıp başvuru yerinize size belirtilen gün ve saatte Evraklarınızı görevlilere teslim ettiniz. Son aşamada yapmanız gereken ön sağlık mülakatı, fiziki yeterlilik mülakatı ve sözlü mülakat sınavlarını geçmek olmalıdır. Bu mülakatların içeriği ve sizden istenilen şartlar hakkında aşağıda daha detaylı bilgiler bulacaksınız. Bahsettiğimiz mülakatların tamamını başarıyla geçen adaylar için de yapılacak tek şey sınav sonuçlarının duyurulmasını beklemek olacaktır.
- Sınav sonuçları açıklandığında eğer sınavı kazandıysanız ve Pomem eğitimi görmeye kabul edildiyseniz sizlere kazandığınız okul ve intibak tarihleri iletilecektir. Kazandığınız okula gidip 2 hafta kadar süren intibak eğitimini de başarıyla geçmişseniz 1 haftalık izinle evinize yüklenme senedi imzalamaya gideceksiniz. Bu 1 haftalık süreçten sonra da kazandığınız okula gidip asıl eğitim öğretime başlayacaksınız.
- Polis olmak için Pomem başvurusunda bulunacak adayların karşılaması gereken çeşitli yeterlilikler vardır. Bu yeterliliklerin tamamını karşılayıp Polis Akademisi tarafından istenilen tüm şartlara uygunsanız Pomem başvurusunda bulunabilirsiniz. Şimdi sırasıyla polis olmak isteyen adaylar için Pomem başvurusu adımlarını sizler için sıralayalım;
Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Pomem başvurusunda bulunabilir. Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklular veya yurtdışında yaşayıp Türk asıllı olan ancak vatandaşlıkları bulundukları ülkede olan adaylar başvuruda bulunamazlar.
POMEM POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Geçmiş dönemlerde yapılmış olan polis alımları için şartlar şu şekildeydi:
T.C. vatandaşı olmak,
Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla,30 yaşından büyük olmamak,
Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,
Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,
26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;
Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,
Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.
Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,