KPSS başvurusu nasıl yapılır? 2020 KPSS ne zaman? | ÖSYM sınav takvimi 2020 KPSS tarihleri!
ÖSYM sınav takvimini araştıran öğrenciler 2020 KPSS ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arıyor! KPSS başvurusu nasıl yapılır? 2020 KPSS tarihleri sınava girmek isteyen kişiler tarafından sorgulanıyor. Devlet kadrolarında çalışmak için ön koşul olan KPSS sınavına ilişkin duyurular yakından takip ediliyor. Bu nedenle 2020 ÖSYM sınav takvimi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, 2020 KPSS ne zaman yapılacak? İşte sınav tarihleri hakkında tüm merak edilenler...
2020 KPSS ne zaman yapılacak? 2020 yılı ÖSYM sınav takvimi ve yapılacak sınavların tarihleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Devlet kadrolarına yerleşmek için gerekli bir şart olan KPSS sınavı 2020 yılında gerçekleştirilecek. KPSS'nin ön lisans ve lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıldan bir yapılıyor. KPSS Ortaöğretim ve Ön lisans oturumu, 2019 yılında yapılmadı. Sınavlar ÖSYM tarafından 2020 yılında organize edilecek. Peki, 2020 KPSS ne zaman yapılacak?
2020 KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?
2020 yılı ÖSYM takvimi henüz yayınlanmadı. Bu nedenle önümüzdeki yılın sınav tarihleri belli olmadı. Sınav tarihleri açıklandığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.
KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır.
Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemine ais.osym.gov.tr T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, belirlenen başvuru süresinin son günü, saat 23.59'da sona erecektir.
KPSS LİSANS SINAVI NEDİR?
Sadece lisans yani 4 yıllık ve üzeri yükseköğretim kurumları programlarını bitirenlerin katılabildiği bir sınavdır. Yüksek lisans ya da doktora yapanlar da A Grubu ve öğretmenlik ile B grubu kadrolarına lisans diplomalarını aldıkları alandan başvurabilirler.
a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,
b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.