Ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak? Ücretli öğretmen sonuçları için geri sayım…
Ücretli öğretmenlik başvuru döneminin sona ermesiyle birlikte ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Ücretli öğretmen başvuruları 6 Eylül itibariyle son buluyor. Başvurularını tamamlayan adaylar ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin araştırma yapıyor. Ücretli öğretmenlik için KPSS ve formasyon şartı bulunmazken, formasyon sahibi adaylar daha avantajlı konumda oluyor.
Ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019-2020 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ücretli öğretmenlik başvurularında da sona gelini. 6 Eylül itibariyle son bulacak başvuru döneminin ardından gözler ücretli öğretmenlik sonuçları için çevrildi. Peki, ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak? Ücretli öğretmen sonuçları için meraklı bekleyiş başladı. Ücretli öğretmenlik maaşları girilen ders sayısına göre değişiklik gösteriyor. Ücretli öğretmenler yarıyıl tatilinde maaş alamamaktadır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Ücretli öğretmenlik sonuçları için henüz tarih açıklaması yapılmadı. Başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte MEB tarafından sonuçların birkaç gün içerisinde açıklanması bekleniyor.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞI NE KADAR?
Ücretli öğretmenlerin maaşı girdikleri ders saatine göre değişir. Bir ücretli öğretmen ayda ortalama 120 ders saati derse girmektedir. Öte yandan ücretli öğretmenler tatillerde ek ders ücreti alamaz. Ayrıca yarıyıl tatilinde de maaş alamaz.
Normal bir ayda ücretli öğretmenin toplam girdiği ders saati sayısını aylık olarak kabul edersek alacağı maaş:
- 1880 TL maaş alacaktır. (16 TL Ders saati ücretidir fakat belli bir ders saati sonrası AGİ(Asgari Geçim İndirimi Hesaba katıldığı için ders saati ücreti artmaktadır.)
- Yatırılacak sigorta pirim gün sayısı: 16 Gündür. Ücretli öğretmenlikte sigorta 30 gün olarak yatırılmamaktadır. 120 saat/ 8'e bölünmektedir. (Toplam ders saati günlük çalışma saatine bölünmektedir).
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
Başvuru iki aşamada yapılıyor. İlk sayfada dönem bilgisi ve kişi bilgileri çıkıyor. Bu aşamada aktif kullanılan cep telefon numaraları ve e-posta adresleri güncellenebiliyor. Akabinde eğitim bilgilerinin girilmesi isteniyor. Eğitim bilgileri seçenekleri şu şekilde sıralanıyor:
"Formasyonum var."
"Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum."
"Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum."
"Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum."
Eğitim bilgilerinin seçilmesi halinde çıkan ikinci sayfada tercih bilgileri dolduruluyor. Bu alanda ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz görüntülenir. Tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi aşağıdaki alandan seçmeniz zorunludur. Birden fazla tercih yapabilirsiniz.
İkinci aşamada il, ilçe ve branş seçini yapılıyor. Bu alanda sadece ilgili yıllarda alınmış olan KPSS10 VE KPSS121 puan türündeki puan bilgisi seçilebiliyor. KPSS bilgisi girilmesi zorunlu olmuyor.