400 SGK kamu personeli alımı nasıl yapılacak? SGK personel alımı başvuru şartları neler?
SGK kamu personel alımı şartları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. SGK 400 personel alımı başvuru şartları sorgulanıyor. SGK'nın yaptığı 400 kamu personeli alımı duyurusuna ilgi bir hayli yoğun. İlanlara başvurular 10 Haziran 2019 itibariyle başladı. SGK Denetmen Yardımcısı alımı başvurusu e Devlet kapısı üzerinden alınacak. Belirtilen şartları taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuru yapanlardan KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere, söz konusu kadronun 4 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak.
400 SGK personel alımı başvuru şartları açıklandı. SGK 400 kamu personeli alınacağını duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlar, SGK'nın bu duyurusuna büyük ilgi gösteriyor. Resmi Gazete ve Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanan ilana göre, sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı için başvurular, 10-17 Haziran tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. İşte, SGK 400 personel alımı başvuru şartları hakkında merak edilenler!
Resmi Gazete ve Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanan ilana göre, sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı için başvurular, 10-17 Haziran tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak.
SGK 400 KAMU PERSONELİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Başvuruda bulunacak adayların Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları, ÖSYM tarafından 2017 ve 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) KPSS P13, KPSS P23, KPSS P40, KPSS P42 ve KPSS P47 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor.
Atama yapılacak 350 kadroya en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık veya sigortacılık bölümlerinden, 50 kadroya ise matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarından mezun olanlar başvurabilecek.
Belirtilen şartları taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuru yapanlardan KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere, söz konusu kadronun 4 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak.
Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların isimleri ile sınav yeri ve tarihlerine ilişkin listeler, 20 Haziran'da SGK'nın "www.sgk.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.
Sözlü sınav ise 8-26 Temmuz tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.
Sosyal Güvenlik Denetmenleri Ne İş Yapar?
Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Denetmen Yardımcıları meslekte aşağıdaki işleri yapmaktadırlar;
-Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele
Bu konuda Kuruma gelen ihbar ve şikayetleri değerlendiren meslek mensupları yerel denetim yaparak şikayetleri sonuca bağlamaktadırlar. Tutulan tutanak konu ile alakalı müeyyide uygulanması konusunda esastır. Kayıt dışı istihdam kapsamında gerçekleştirilen incelemelerde, kişinin sigortası hiç yapılmamış olabilir, ayda çalıştığı gün sayısından daha az bildirim söz konusu olabilir veya aldığı ücretten daha düşük bir prime esas kazanç bildiriliyor olabilir. Her üç seçenek de kayıt dışı olarak nitelendirilmektedir.
-Sahte İşyeri ve Sahte Sigortalılık
Bu alanda hiç olmayan paravan bir işyerinden bildirim veya bir işyeri fiilen olmasına rağmen orada hiç çalışmayan birinin, para veya bir başka menfaat karşılığında hizmetlerinin bildirilmesi durumudur. Genel olarak bu incelemeler işyerinin yasal kayıt ve belgelerinin incelenmesiyle ve bordro tanıklarının ifadeleriyle sonuçlandırılır. Bu incelemeler sonunda kişilerin hizmetleri silinmekte, yararlandığı sağlık giderleri geri alınmakta, emekli olmuşsa emekliliği gün sayısına göre iptal edilebilmektedir.
Boşanılan Eş ile Birlikte Yaşama
Eşi veya babasından kalan gelir/aylık bulunan kız çocukları veya eşlerin normal şartlarda evlenmeleri ile bu gelirler/aylıklar kesilir. Kişiler aslında fiilen eşinden ayrılmaksızın, resmi boşanma yaparak bu haklarından faydalanmaya devam eder. Bunun tespiti SG Denetmenlerince yapılmaktadır.
Gelir Tespitleri
Kurumdan gelir/aylık almak isteyen hak sahiplerinin gelir durumları hakkında araştırma yapılması işidir.
Bina İnşaatları
Kişi veya firmaların yaptıkları inşaatların ne oranda ve hangi yapı sınıfında ikmal edildiğinin araştırılmasıdır.
İş Kazaları
Sigortası olmayan bir çalışanın kaza geçirmesi durumunda, durumun iş kazası olup olmadığının tespiti işidir.
OSGB ve Eğitim Kurumu Denetimleri
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yetkilendirmiş olduğu ve iş sağlığı - güvenliği alanında sektörlere profesyonel destek sağlayan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri'nin ve yine bu alanda eğitimleri sağlayan eğitim kurumlarının yıllık rutin denetimleri Sosyal Güvenlik Denetmenleri tarafından gerçekleştirilmektedir.
SG Denetmenleri Özlük Hakları ve Maaşı
Meslek mensupları 2200 ek gösterge ile görev yapmaktadırlar. Mesleğe yeni başlayan bir meslek mensubu 2019 yılı itibariyle ek ödemeler hariç yaklaşık 4520 TL almaktadır. 3 sene sonunda yeterliği vermiş ve denetmen olmuş bir meslek mensubu ise yaklaşık 5100 TL maaş almaktadır. (BES kesintisi olmaksızın)