Hadi ipucu 28 Şubat: Çılbır olarak da bilinen yağsız pişirilen yumurtanın adı nedir? Hadi 12.30
Hadi ipucu 28 Şubat için bekleyiş sona erdi. Canlı bilgi yarışması hadi 12.30'da başlayacak. Yarışma öncesi her zaman olduğu gibi hadi ipucu sorsu duyuruldu. Soru binlerce hadici tarafından aranıyor. Peki, çılbır olarak da bilinen yağsız pişirilen yumurtanın adı nedir? İşte hadi ipucu 28 Şubat...
Hadi ipucu sorusu 28 Şubat yayınlandı. Hadi 12.30 yarışması için ipucu sorusu instagram üzerinden duyuruldu. Hadi instagram hesabından yapılan açıklamada, "Bugünkü ipucumuz yumurta severlere geliyor sevgili hadiciler... Çılbır olarak da bilinen yağsız pişmesi nedeniyle diyet tariflerinin de vazgeçilmezlerinden biri olan yumurtaya ne ad verildiğini biliyor muyuz?" denildi. Peki, Çılbır olarak da bilinen yağsız pişirilen yumurtanın adı nedir? İşte Hadi ipucu 28 Şubat...
HADİ İPUCU 28 ŞUBAT
Soru: Çılbır olarak da bilinen yağsız pişirilen yumurtanın adı nedir?
Cevap: POŞE
POŞE NASIL YAPILIR?
Poşe etmek amacıyla derince bir tencere seçmelisiniz. İçine belirli oranda su koymalısınız. Kullanılacak suyun miktarı, içine atılacak yiyeceğin yarısına kadar suya gömüleceği şekilde, yani tencerenin yarısını birkaç parmak kadar aşacak kadar olmalıdır.
Kullanılan malzemenin pişerken dağılmaması için su kaynamaya başlamadan evvel bir miktar tuz, sirke ya da limon suyu ekleyebilirsiniz.
Tenceredeki suyu ağzı kapalı şekilde kaynatmanız gerekir.
Su kaynadıktan sonra poşe işlemine geçilmeden önce, ateşin mutlaka iyice kısılması gerekir. Poşe etmek için suyun 80 derece ısıda olması yeterlidir.
Kullandığınız tarife göre eklemeniz gereken sarımsak, defne yaprağı, karanfil vb. şekilde aroma katacak malzemeler olacaksa, bunları poşe edeceğiniz malzemeyi tencereye koymadan önce suya eklemelisiniz.
Poşe edeceğiniz yiyeceği sıcak suya yakından bırakmanız gerekir. Aksi durumda suya çarparak formu bozulabilir. Yumurta gibi katı olmayan yiyecekleri de ayrı bir kap ya da bir kepçe üzerine aktarıp suya bu şekilde bırakabilirsiniz..
Poşe ettiğiniz yiyeceği suya koyduktan sonra mutlaka tencerenin kapağını kapatmalısınız. Bu sayede suyun sıcaklığı tencere içinde muhafaza edilir ve yiyecekler optimum seviyede pişmiş olur.