Türkçe açılımı Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu olan organizasyonun adı nedir?
Türkçe açılımı Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu olan organizasyonun adı nedir? Bu soru hadi ipucu olarak duyuruldu. Açıklamanın ardından binlerce kişi hadi ipucu sorusunun yanıtını arıyor. Hadi bugün ailece yarışması ile 19.30'da başlayacak. Peki, Türkçe açılımı Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu olan organizasyonun adı nedir? İşte hadi ipucu sorusu 27 Şubat ve cevabı...
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 27.02.2019 | 17:40
- Güncelleme Tarihi: 27.02.2019 | 17:41
Hadi ipucu sorusu 27 Şubat belli oldu. Canlı bilgi yarışması hadi bu akşam 19.30'da ailece yarışması ile karşımızda olacak. Hadi ipucunun cevabını araştıran binlerce kiş, yarışmada zor bir soruda bu hakkını kullanarak şansını arttırmak istiyorç Hadi ipucu sorusu 27 Şubat oldukça kolay bir yanıta sahip... Hadi instagram hesabından yapılan açıklamada, "Çocukları hepimiz seviyor ve korumaya çalışıyoruz değil mi sevgili hadiciler? Peki Türkçe açılımı Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu olan, dünyada çocuk haklarını savunmayı amaçlayan ve bu doğrultuda çalışmalar yapan organizasyonun adını biliyor muyuz?" denildi. Peki, Türkçe açılımı Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu olan organizasyonun adı nedir? İşte hadi ipucu 27 Şubat...
HADİ İPUCU 27 ŞUBAT
Soru: Türkçe açılımı Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu olan, dünyada çocuk haklarını savunmayı amaçlayan ve bu doğrultuda çalışmalar yapan organizasyonun adını biliyor muyuz?
Cevap: UNİCEF
UNİCEF HAKKINDA KISA BİLGİ
Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, dünyada çocuk haklarının başlıca savunucusudur. Hükümetlerle çalışarak kalıcı sonuçlar elde eden bir örgüttür. Bütün çocukların bedensel, zihinsel ve sosyal bakımdan mümkün olan en üst seviyeye erişecek şekilde gelişebilmeleri için gereken haklarını belirleyen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, UNICEF'in çalışmalarının temelini oluşturur.
UNICEF bugün Türkiye dahil 158 ülke ve bölgede çocukların sağlık ve beslenme, eğitim, acil yardım, korunma, temiz su ve temiz ortamda yaşama haklarını sağlamak için çalışıyor. Ortaklarla çalışan UNICEF, bütün dünyada hükümetler ile öğretmenlerden gençlere ve annelere kadar çeşitli grupların çocuklara daha iyi bir gelecek vermek için yaptığı çalışmalarda teşvik edici rol oynuyor.
UNICEF'in misyonu 'Çocuklara Uygun Bir Dünya' yaratmaktır. Böyle bir dünya için geliştirilen projelerdeki vizyonu da UNICEF Genel Müdürü Carol Bellamy'nin Birleşmiş Milletler'in Çocuklar için Özel Oturumu'nda söylediği şu sözlerle özetlenebilir: 'Çocuklar sadece geleceğimiz değil, şimdiki zamanımızdır. Çocuklar için yapılan programlar harcama değil, yatırımdır.
UNICEF'İN TARİHÇESİ
1946 yılında kurulan UNICEF'in ilk adı Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu'ydu. İkinci Dünya Savaşı sonrası 13 Avrupa ülkesindeki çocuklara yardım etmek amacıyla, kısa bir süre için kurulmuştu. Başlangıçta BM'in tam teşekküllü bir kolu olması düşünülmemişti, bu yüzden de UNICEF'in tek geliri hükümetlerin bağışlarıydı.
1953'te UNICEF'in BM sistemi içinde kalıcı bir örgüt olmasına ve sadece acil yardım gerektiren durumlarla sınırlı kalmayıp uzun vadeli kalkınma çalışmalarına katkıda bulunmasına karar verildi. Ancak UNICEF'te artık bir gelir toplama düzeneği (tebrik kartı satışları ve bireylerle hükümetlerin yaptığı sürekli bağışlar) kurulmuş olduğu için bu yöntemle devam etmenin en iyi yol olacağı düşünüldü. Örgütün adından 'uluslararası' ve 'acil' kelimeleri atıldığı halde artık iyice tanınmış olan UNICEF kısaltması değiştirilmedi.