Evde limonata nasıl yapılır? Kolay ev yapımı limonata tarifi! Evde çilekli ananaslı limonata tarifi
Sıcak yaz aylarında serinlemeyi sağlayan vazgeçilmez içeceklerimizdendir limonata. Üstelik katkı maddeleri bulunan hazır içecekler yerine evde yapımı da son derece kolaydır. Peki evde limonata nasıl yapılır? Yaz aylarında içinizi serinletecek ve sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak kolay ev yapımı limonata tarifi haberimizde...
Sıcaktan bunaltan yaz günlerinde içimizi serinletmek ve vücut direncimizi arttırmak için soğuk içecekler ararız. İşte böyle günlerde ilk aklımıza gelen vazgeçilmez içeceğimiz limonatadır.
Buz gibi bir limonatanın verdiği hazzı çoğu içecek veremez. C vitamini açısından da tam bir depo olan limonata evde kolay hazırlanabilen tarifiyle evinizde çabucak hazır olacak. İşte birçok yemekle birlikte tüketebileceğiniz kolay limonata tarifi sizler için haberimizde…
LİMONATA TARİFİ
Malzemeler;
3 adet limon,
1 su bardağı toz şeker,
2 litre su.
Yapılışı;
- Limonlar yıkanıp ortadan iki ayrılır ve limon sıkacağında sıkılır.
- Suyu ve çekirdekleri alınmış limon kabukları rondodan geçirilip derin bir kaba konulur. Kabukların üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edilip elle iyice yoğrulur.
- 2 litre su ve sıkılan limon suyu yoğrulan kabukların üzerine dökülüp karıştırılır. Hazırlanan karışım 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Daha sonra dolaptan çıkartılıp süzgeçle süzülür ve hazırlanan ev yapımı limonata sürahiye konulur.
İşte katkı maddesiz ev yapımı limonataya sahip olmak bu kadar kolay. Ancak şimdiye kadar hep limon kullanarak idare ettik. Yani klasik limonatayla. Peki ya içebileceğimiz başka tatlarda limonatalar olduğunu hiç düşündünüz mü?
İşte sizin için derlediğimiz birbirinden ilginç limonata tarifleri...
ÇİLEKLİ LİMONATA TARİFİ
Yaz aylarının en güzel yanlarından olan çileklerle limonata yapabileceğinizi daha önce düşünmüş müydünüz? Çileklerinizi yıkayın, limonata yapımında kullanmak üzere hazırlayın ve ortaya çıkan tadın keyfini çıkarın.
Malzemeler;
500 gram çilek
3 adet limon
5 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı su
5 adet nane yaprağı
Hazırlanışı:
- Bol suda yıkayıp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız çileklerin sap kısımlarını kesin.
- Limonların kabuklarını rendenin ince kısmıyla aldıktan sonra sularını sıkın.
- Küçük parçalara böldüğünüz çilekleri, taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle mutfak robotuna alın.
- 1 su bardağı suda erittiğiniz toz şeker ve rendelenmiş limon kabuklarını katıp mutfak robotunda püre haline getirin.
- Kalan suyu ilave edip karıştırma işlemini birkaç saniye daha sürdürdükten sonra limonata karışımını sürahiye alın.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra arzuya göre nane yaprakları ve buz küpleri eşliğinde servis edin.
ANANASLI LİMONATA TARİFİ
Malzemeleri;
6 adet limon
3 dilim ananas
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
½ bağ taze nane
1 litre soğuk su
Yapılışı;
- Limonun kabuklarını ve ananası bir karıştırma kabının içerisine rendeleyin. Üzerine şekeri ilave edin ve elinizle iyice ovun.
- Ardından üzerine sıcak suyu koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. Kabuklarını rendelediğiniz limonların suyunu sıkıp şekerli karışıma ekleyin.
- Tüm bu limonata özünü süzgeçten geçirip buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine soğuk su ve nane yaprakları ekleyerek servis edin.
GÜL SUYU LİMONATASI
Malzemeler;
1 litre su
1 su bardağı toz şeker (1 su bardağı suyla kaynatılacak)
5 adet taze sıkılmış limon suyu (350 ml.)
30 ml. doğal gül suyu
1/4 demet taze nane yaprağı
1 kase buz kübü
Yapılışı;
- Toz şekeri 1 su bardağı suyla birlikte bir tencerede kaynatın. Toz şeker kaynar suyun içinde eridiğinde ocağı kapatın ve şekerli su karışımını soğumaya bırakın.
- Soğuyan şeker-su karışımının üzerine süzgeçten geçirdiğiniz taze sıkılmış limon suyu, su ve doğal gül suyunu ekledikten sonra karıştırın.
- Tek tek ayıkladığınız taze nane yaprakları ve içme suyundan hazırladığınız buz küpleriyle servis edin.
HİBİSKUS VE NANE LİMONATA
Bugüne kadar hiç denememiş olduğunuz bir lezzet: Hibiskus ve limonata! Hem misafirlerinizi hem kendinizi şaşırtmak için bulunmaz bir lezzet…
Malzemeler;
4 poşet hibiskus çayı
2 kase taze nane
4 su bardağı klasik limonata
Hazırlanışı;
- 2 su bardağı suda 4 poşet hibiskus çayını demleyin ve soğutun.
- Bir kapta taze naneleri ezin. Klasik limonatayı sürahiye alın.
- Hibiskus çayının içine naneleri dökün ve karıştırın. Ardından süzerek sürahinin içindeki limonataya ekleyin.
- En az 2 saat bekletin ve ardından buzla servis edin.
VİŞNELİ LİMONATA TARİFİ
Limonun ekşiliği bana yetmiyor diyenler için muhteşem bir deneyim: Vişneli limonata
"Limonun ekşiliği yetmiyor, daha ekşimsi, daha renkli bir lezzet de katmak lazım yanına" diyenler için aromasıyla, rengiyle limonataya sınıf atlatan vişneyi aldık sahneye bu kez.
Malzemeler:
4 adet limon
2 su bardağı vişne
1 su bardağı şeker
1 adet misket limonu
2 su bardağı su
Yapılışı;
- 3 limonun kabuklarını rendeleyin ve kabuksuz haliyle doğrayın.
- 1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı suyla beraber kaynayıncaya kadar pişirin.
- Tel süzgece alarak posalarını süzdürün.
- Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın ve 1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı suyla kaynayana kadar pişirin.
- Pişen vişne sosunu blender yardımıyla püre kıvamına getirin.
- Püre kıvamına gelen vişnelerle, limonları bir sürahinin içinde birleştirin. 1 limonun suyunu, vişne tanelerini ve lime parçalarını ilave ederek, bol buzla sunumunu yapın. İşte bu kadar, afiyet olsun!