Hadi ipucu sorusu 18 Şubat: Dev ahtapotun Tarkan'ı öldürmeye çalıştığı sahne hangi filmdedir? Hadi 12.30
Hadi ipucu sorusu 18 Şubat belli oldu. Hadi ipucu sorusu bugün sevilen Türk filmi Tarkan'dan geliyor. Hun Türkü Tarkan ve onu büyüten 'Kurt'un eşsiz macerasının anlatıldığı filmin birçok serisi bulunuyor. Peki, Dev ahtapotun Tarkan'ı öldürmeye çalıştığı sahne hangi filmdedir? İşte Hadi 12.30 ipucu sorusu ve cevabı...
Hadi ipucu sorusu 18 Şubat için bekleyiş sona erdi. Hadi ipucu sorusu hepimizin en az bir defa izlediği bir Türk filminden geliyor. Hun Türkü Tarkan ve onun en iyi dostu 'Kurt'un maceralarını konu edinen film serisi hadi yarışmasının konusu oldu. Hadi instagram hesabından yapılan açıklamada, "İpucumuz unutulmaz bir Yeşilçam sahnesinden geliyor.🎞 Tarkan film serisinde dev ahtapotun Tarkan'ı öldürmeye çalıştığı sahneyi hatırlıyor musunuz sevgili hadiciler? Peki bu sahnenin yer aldığı filmle ilgili neler biliyoruz?" denildi. Peki, dev ahtapotun Tarkan'ı öldürmeye çalıştığı sahne hangi filmdedir? İşte hadi ipucu sorusu 18 Şubat ve cevabı...
HADİ İPUCU SORUSU 18 ŞUBAT (HADİ 12.30 YARIŞMASI)
Soru: Tarkan film serisinde dev ahtapotun Tarkan'ı öldürmeye çalıştığı sahneyi hatırlıyor musunuz sevgili hadiciler? Peki, bu sahnenin yer aldığı filmle ilgili neler biliyoruz?
Dev ahtapotun Tarkan'ı öldürmeye çalıştığı sahne hangi filmdedir?
CEVAP: TARKAN VİKİNG KANI
TARKAN FİLMİ KONUSU
Hun İmparatoru Atilla'nın akıncısı Tarkan'ın Mars'ın sihirli kılıcını almak için Romalı ve Vandalılarla mücadelesini konu alıyor.
Tarkan filmi, kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Mars'ın Kılıcı isimli çizgi romandan uyarlanan 1969 yapımı fantastik Türk filmidir.
Tunç Başaran tarafından yönetilen film Sezgin Burak'ın Mars'ın Kılıcı adındaki çizgi romanına sadık kalınarak çekilmiştir. Tarkan serisinin ilk filmi olan bu filmde devam filmlerinde de olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırmıştır.
Tarihsel film niteliği de taşıyan yapımda Avrupa Hun İmparatoru Attila, Vandal Kralı Genseriko ve Roma İmparatoru Valentinianus'un Savaş Tanrısı Mars'ın sihirli kılıcını el geçirme çabaları işlenmektedir.
Film, Karadeniz'in kuzeyini fetheden Avrupa Hunları'nın başbuğu Attila'nın yavaş yavaş Avrupa kıtasına yayılmaya başladığı günlerde geçmektedir. Avrupa'dan sonra bütün dünyaya hükmetmek isteyen Attila sadece Moro diye bir rahibin bildiği Savaş Tanrısı Mars'ın kılıcını da ele geçirmek istemektedir. Çünkü bu kılıcı kim ele geçirirse dünyaya da o hakim olacaktır. Savaş Tanrısı Mars yeryüzünden giderken bu kılıcı bir kayaya saplamıştır. Mars'ın kılıcı yüzyıllardır kendisini kayadan çıkarıp dünyanın hakimi olacak insanı beklemektedir. Hunlar'ın korkusundan dehşete düşmüş olan Avrupa hükümdarları da bir tek ümidin peşindedirler: Savaş Tanrısı Mars'ın kılıcı. Ancak ona sahip oldukları anda Attila'nın gücüne karşı durabileceklerine inanmaktadırlar.
Bir yandan Vandal ülkesinin vahşi, gözünü budaktan sakınmayan kralı Genseriko; diğer yandan sinsi, hunhar, çılgın Roma İmparatoru Valentinianus. Her ikisi de Attila'nın Avrupayı istila etmesine karşı koyabilmek için Mars'ın kılıcına sahip olabilme çabasındadırlar.
TARKAN'I CANLANDIRAN KARTAL TİBET KİMDİR?
Kartal Tibet, 27 Mart 1938, Ankara, Türk sinema oyuncusu, yönetmen, senarist.
Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Uzun yıllar Ankara'da tiyatro oyunculuğu yaptı. Suat Yalaz'ın 1960 yılında yarattığı çizgi roman karakteri Karaoğlan'ın sinemaya uyarlanan Karaoğlan: Altay'dan Gelen Yiğit adlı filminde başrolü üstlendi. Dönemin jönlerinden Cüneyt Arkın'ın çizgi roman karakterleri Malkoçoğlu ve Kara Murat olarak seyircinin karşısına çıkması, bu tür macera filmlerinin popülerliğini arttırdı.
Karaoğlan'ın Orta Asya'da başlayan serüvenleri, Kartal Tibet'in başrolü üstlendiği 1966 yapımı Karaoğlan: Baybora'nın Oğlu ve Karaoğlan: Camoka'nın İntikamı, 1967 yapımı Karaoğlan: Bizanslı Zorba ve Karaoğlan: Yeşil Ejder ve 1972 yapımı Karaoğlan Geliyor adlı filmlerle devam etti. Tibet daha sonra Sezgin Burak'ın yarattığı Tarkan'ı, 1969'da sinemaya uyarlanan Tarkan adlı filmde canlandırdı. Bu filmi 1970'de Tarkan: Gümüş Eyer, 1971'de Tarkan: Viking Kanı, 1972'de Tarkan: Altın Madalyon ve 1973'de Tarkan: Güçlü Kahraman takip etti. Tosun Paşa filmiyle 1976 yılında oyunculuğu bırakıp yönetmenliğe başladı. Önemli filmleri arasında Ölmeyen Aşk, Dağlar Kızı Reyhan, Senede Bir Gün, Sultan, Zübük, Gol Kralı ve Şalvar Davası yer alıyor. 2007 yılında Kanal D'de yayınlanan Zoraki Koca adlı televiyon dizisini yönetti. 2008 yılında Show TV'de yayınlanan Hayat Güzeldir dizisinin yönetmenliğini üstlendi. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Aldığı ödüller
2006 Antalya Altın Portakal Film Festivali Yıldırım Önal Anı Ödülü
2002 Antalya Altın Portakal Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülü
Rol aldığı tiyatro oyunları
Caligula : Albert Camus - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1960
Ekmek Parası : Félicien Marceau - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1959
Filmografi
Oyuncu
1960'lar
Karaoğlan: Altay'dan Gelen Yiğit (1965) - Karaoğlan
Hıçkırık (1965)
Serseri Aşık (1965) - Doktor / Kartal Tibet
Ölmeyen Aşk (1966) - Ali
Çalıkuşu (1966) - Kamuran
Baybora'nın Oğlu (1966) - Karaoğlan
Kanunsuz Yol (1966)
Yiğit Kanı (1966)
Beyoğlu'nda Vuruşanlar (1966)
Fatih'in Fedaisi (1966)
Ben Bir Sokak Kadınıyım (1966) - Ferdi
Ölüm Temizler (1966)
Bir Millet Uyanıyor (1966) - Yüzbaşı Davut
İnsan Bir Kere Ölür (1966)
Camoka'nın İntikamı (1966) - Karaoğlan
Arzunun Bedeli (1966)
Siyah Gül (1966)
Damgalı Kadın (1966)
Son Gece (1967) - Yüzbaşı Faruk
Parmaklıklar Arkasında (1967) - Ali Erhan
Osmanlı Kabadayısı (1967) - Deli Murat
Kader Bağı (1967) - Korkusuz Bill
Ölünceye Kadar (1967)