Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? MEB Çalışma Takvimi 2019!
2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi 18 Ocak Cuma günü sona ererken, öğrenciler 15 tatilin ilk haftasını geride bıraktı. Okulların tatile girmesiyle doyasıya eğlenen ve birçok aktiviteye yönelen öğrenciler, okulların açılacağı tarihi de yoğun şekilde araştırıyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte bu soruların yanıtını içinde bulacağınız MEB Çalışma Takvimi 2019!
Okullar ne zaman açılacak? Son günlerde internet üzerinden en çok araştırılan sorulardan biri de bu. Milyonlarca öğrenci, 18 Ocak Cuma günü dağıtılan ilk dönem karneleri ile yarıyıl tatiline kavuştu. 17 Ocak 2018 Pazartesi günü çalan ilk ders zili ile derslere başlayan öğrenciler, birçok sınavda ter döktü, yoğun şekilde müfredattakileri konuları öğrenmeye çalıştı. Yorucu geçen 4 ayın ardından istirahat etme fırsatı bulan çocuklar tatilin ilk bölümünü geride bıraktı. Binlerce öğrenci, okulların ikinci döneme ne zaman başlayacağını ve ne zaman yaz tatiline gireceğini araştırıyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte MEB Çalışma Takvimi 2019...
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
17 Eylül itibarıyla başlayan 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 18 Ocak'ta sona erdi. Öğrencilerin tatili ise MEB Çalışma Takvimi'ne göre, 21 Ocak'ta başladı. Öğrenciler, Sömestr tatilinde yaklaşık 17 gün istirahat etmiş olacak. Okullar 4 Şubat Pazartesi sabahı çalacak ilk ders zili ile ikinci döneme başlayacak.
YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Okullar 4 Şubat Pazartesi günü açıldıktan sonra öğrenciler MEB'in hazırladığı müfredatın ikinci bölümünü işlemeye başlayacak. Müfredattaki konuları işleyen öğrencileri zorlu sınavlar da bekliyor olacak. 4 aylık eğitim döneminden geçecek olan öğrenciler, takvimler 14 Haziran Cuma gününü gösterdiğinde 3 aylık yaz tatiline girecek.
YAZ TATİLİ KISALIYOR MU?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk ekranlarında katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Yaz tatilin Avrupa'ya göre daha uzun olduğunu vurgulayan Selçuk, "Bizim tatilimiz uzun. Avrupa ortalaması 200 okul günü. Bizde 180 iş günü var. Japonya'da 220 gün.
Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra 180 iş günü Avrupa'daki gibi 200 iş günü olabilir.
Türkiye'nin yüzde 90'ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor.
İş tersine dönmüş yüzde 80'i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış temel çıkmaz bu.
Değişebilir. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa'daki gibi 200 gün olabilir." ifadelerini kullandı. Selçuk'un sözleri "yaz tatili kısalabilir" olarak yorumlandı.