E-Okul giriş: Takdir teşekkür hesaplama ile ilgili dikkat çeken detay!
E-Okul giriş sayfası, okulların ilk dönemi bitirecek olması nedeniyle en yoğun günlerini yaşıyor. Binlerce öğrenci, e-okul sistemi üzerinden ders notlarını ve sözlülerini inceliyor, not ortalamasını kontrol ederek takdir teşekkür hesaplaması yapıyor. Ancak takdir teşekkür hesaplaması yapan öğrencilerin dikkat etmesi gereken bir detay var. İşte e-okul giriş sayfası ve takdir teşekkür hesaplama.
E-Okul giriş sayfası binlerce öğrenci ve veli tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. 17 Eylül 2018 Pazartesi günü açılan okullar 4 aylık ilk dönemi 18 Ocak 2019 Cuma günü çalacak son ders zili ile kapatacak. 4 Şubat'a kadar tatile çekilecek olan öğretmenler ve öğrencilerin telaşı büyük. Öğretmenler sözlü ve son ders notlarını girerken, öğrenciler ise takdir teşekkür hesaplama işlemlerine başladı. E-okul sistemi üzerinden not bilgisi, sözlüler, davranış notları ve devamsızlık gibi birçok farklı bilgiye erişilebiliyor. Veliler de çocuklarının son durumunu e-okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile takip ediyor. Takdir teşekkür hesaplama ile ilgili dikkat çeken bir detay var. Öğrencilerin hesaplarında bu durumu gözardı etmemesi gerkeiyor. İşte e-okul giriş sayfası ve takdir teşekkür hesaplama...
E-OKUL GİRİŞ: TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim alanındaki tüm konular yönetmelik ile şekillendirilmiş durumda. Müfredatı harfiyen işleyen okullar aynı konuları aynı zaman aralığında gerçekleştirirken birçok sınav da aynı zaman aralıklarında aynı konuları kapsayan şekilde gerçekleşiyor. Takdir ve teşekkür belgelerinin hangi şartlarda verileceği deMEB'in yönetmeliğinde detaylandırılmış durumda. Öncelikle öğrencilerin belirlenen not ortalamasını tutturması gerekiyor. Teşekkür belgesi için belirlenen not ortalaması 70.00 ile 84.99 aralığında. 85 ila 100 arasındaki not ortalaması bulunan öğrenciler ise takdir almaya hak kazanır. Ancak MEB'in yönetmeliğine göre, devamsızlığı 5 günün üzerinde olan öğrencilere takdir veya teşekkür belgesi verilmeyecek.
E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
OKULLARDA DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN?
Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda, raporlu, izinli ve izinsiz şeklinde bir yönetmelik uyguluyor. Öğrencilerin özürlü devamsızlıkları da sınırlandırılmış durumda. MEB'in yönetmeliğindeki devamsızlık hükümleri şöyle;
"Özürsüz devamsızlığı 10 günü aşan öğrenci notları ne olursa olsun başarısız sayılır. Özürlü ve özürsüz devamsızlığın toplamı 30 günü aşamaz. Mazeret kağıdı ve/veya rapor getirilmesi durumunda öğrenci özürlü devamsızlık yapmış sayılır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir."
SON HAFTA YOKLAMA ALINIYOR MU?
Öğrencilerin birçoğu okulun son günlerinde "yoklama alınmaz" yanlışıyla hareket ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Çalışma Takvimi'ne göre belirlenen izinler dışında tüm ders saatleri ve günleri yoklamaya dahildir. Öğretmenler ve idari kadro karnelerin basılması nedeniyle devamsızlıkları işleyemese bile, devamsızlıklar ikinci dönemdeki karnelere işlenir. Okullarda karnelerin dağıtıldığı son saate kadar bulunmak gerekir.
E-OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?
Öğrenci ve velilerin yanlış bildiği konulardan birisi de e-okul sisteminin erişime kapanacağı. Öğrenciler ve veliler için e-okul sistemi asla kapanmaz. Öğrenciler gerekli bilgileri doldurarak eğitim hayatının son gününe kadar e-okul sistemine erişebilir. Veliler de aynı şekilde çocukları eğitimin içinde olduğu süre boyunca sisteme girebilir. E-okul sistemi yalnızca öğretmenler için kapanır. Öğretmenlerin belirlenen süre içerisinde notları ve sözlüleri girmesi gerekir.