Kestanenin faydaları neler? Kestaneyle ilgili ilk kez duyacağınız bilgi...
Soğuk havaların vazgeçilmezi kestane, kalbi güçlendiriyor, Alzheimer'ı önlüyor, kanserden koruyor, gençleştiriyor. Peki kestane nasıl tüketilmeli? İşte yanıtı...
Kış akşamlarının vazgeçilmez atıştırmalığı kestanenin faydaları saymakla bitmiyor. Vitamin ve mineral deposu bu besin, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. C, B1, B2 vitaminleri ile protein, potasyum, fosfor ve kalsiyum mineralleri içeren kestane, kalbi güçlendiriyor. Mide hastalıklarından koruyor. Uzmanlar, bu harika lezzetin faydalarını şöyle sıralıyor...
Erken yaşlanmayı önler. Gençleştirir.
Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
Mide hastalıklarından korur.
Beyin hücrelerini güçlendirir. Alzheimer'dan korur.
Kolesterolü ve kan basıncını dengeler.
Kanserden korur.
Kansızlıkla mücadele eder.
Bağışıklığı güçlendirir..
FAZLASI KİLO YAPAR
Her ne kadar vitamin ve mineral içeriği yüksek olsa da kestane tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekiyor. Kestanenin 100 gramı yaklaşık 180 kalori içeriyor.
Yüksek lif içeriği ile tok tutuyor. Ancak üç kestane, bi dilim ekmek yerine geçiyor. Fazlası kilo aldııryor. Ölçülü tüketilmesi gerekiyor....