Hadi İpucu sorusu: İğne deliği kamera nedir? Hadi ipucu sorusu 6 Aralık
6 Aralık Hadi ipucu sorusu, İğne deliği kamera nedir? oldu. Hadi Instagram hesabından yapılan duyuruda 20.30'daki yarışmanın 30 bin TL ödül vereceği belirtildi. Hadi yarışmasında finale kalarak 30 bin TL'nin sahibi olmak isteyen vatandaşlar, 6 Aralık Hadi İpucu, İğne deliği kamera nedir? sorusunun yanıtını arıyor. 6 Aralık Hadi İpucu sorusu İğne deliği kamera ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
Hadi İpucu sorusu yayınlandı. 6 Aralık Hadi İpucu sorusu İğne deliği kamera nedir? oldu. Hadi İpucu sorusu yayınlanır yayınlanmaz 30 bin TL'lik büyük ödülün sahibi olmak isteyen binlerce kişi İğne deliği kamera nedir? sorusunun yanıtını arıyor. Hadi tutkunlarının merakla aradığı 6 Aralık Hadi İpucu sorusu ve cevabı ile ilgili detaylar haberimizde...
6 ARALIK HADİ İPUCU SORUSU: İĞNE DELİĞİ KAMERA NEDİR?
6 Aralık Hadi yarışması Supercam'in sponsorluğunda yapılacak. 6 Aralık Hadi İpucu sorusu da Supercam'in bulundupu sektörle alakalı. Hadi İnstagram hesabından yapılan açıklamada, 6 Aralık Hadi İpucu sorusu: İğne deliği kamera nedir? denildi.
İğne deliği kamera nedir sorusunun yanıtı şu olacak: PİNHOLE veya karanlık kutu.
İşte Hadi İpucu sorusu: İğne deliği kamera ve detayları...
İğne deliği kameraya PİNHOLE ya da karanlık kutu denir. Kutu veya oda şeklinde basit bir aygıttır. Kutunun üzerinde ışık giren küçük bir delik bulunur. Bu delikten yayılan ışık, kutunun diğer yüzeyinde dışarıdaki cismin ters görüntüsünü ortaya çıkarır.
İĞNE DELİĞİ KAMERANIN ÖZELLİKLERİ
İğne deliği kamera, ışığın yayılımı ile görüntü oluşturur. Objenin her noktasından yansıyan ışık her yöne yayılır. Kameradaki delik bu ışınları bazılarını geçirir ve ilerideki bir plan üzerine cismin görüntüsünün ters düşürülmesini sağlar. Bu görüntüde cisim, noktası noktasına oluşmamıştır ve bu da oluşan görüntüde hafif bir bulanıklık oluşur. Bu tanımlamaya göre daha küçük bir deliğin daha keskin bir görüntü oluşturduğunu düşünebilirsiniz. Ancak ışık aslında dalga olarak davranır ve açıklığın boyutu ile ışık dalga boyu arasındaki oran keskinlikte daha önemlidir. Başka bir deyişle açıklık çok küçük olursa, görüntüdeki netlik kaybı da o kadar fazla olacaktır. Optimal açıklık hesaplamalarını ilk yapan kişi Josef Petzval'dır. Daha sonra ki çalışmalar Nobel ödüllü İngiliz Lord Rayleigh'e aittir. 1891 tarihli "Nature" isimli eserinde günümüzde de kullanılan formülünü yayınlamıştır.
İğne deliği kamera ile oluşan görüntünün, klasik lensli makinelerde yapılamayacak karakteristik özellikleri vardır. Merkezi projeksiyonlar nedeniyle iğne deliği kameralarda ideal perspektifler elde etmek mümkündür.
Diğer bir karakteristik özellik ise, cisimler ne kadar yakın veya ne kadar uzak olsalar da sonsuz alan derinliğinin olmasıdır.
İğne deliği kameralar oldukça geniş açılara sahiptirler. Merkezi bölüme gelen ışık demetlerinin, ışık emici yüzeye ulaşma zamanının uzun olması sonucu kenarlarda fazla pozlanma gözlenir.
İğne deliği kameraların dezavantajı ise küçük açıklık nedeniyle fazla pozlamanın getirdiği hareketli cisimleri yakalayamama özelliğidir. Pozlama zamanı saniyeleri veya dakikaları bulabilir, hatta kötü ışık koşullarında ise bu zaman saatleri hatta günleri bulabilir.