Bir evlat ‘Masal’ı!
17 yıllık evli Pınar-Hüseyin Oktar çiftine, 4 aşılama 3 tüp bebek denemesi çare olmamıştı. Genetik inceleme yöntemiyle evlat hasretini dindiren çift, bebeğe hikâyesi gibi “Masal” ismini verdi.
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 09.12.2017 | 00:00
- Güncelleme Tarihi: 09.12.2017 | 03:14
DOKTORUN ÖMRÜ YETMEDİ
Tüp Bebek Üreme İmmünolojisi ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden'in kapısını çalan Oktar çifti, tedavi için umutlandı. Ancak o sırada yüzlerce bebek kucağına doğan, Erden pençesine düştüğü kanserle mücadele ediyordu. Buna rağmen, hastasının umudunu kırmadı ve onu tedavi sürecine ikna etti. Ancak, ömrü tedaviyi sürdürmeye yetmedi. Erden'in başlattığı tedaviyi Prof. Dr. Bülent Tıraş devam ettirdi. Pınar Oktar, diyabet hastası ve kanda sulanma sorunu yaşıyordu. Prof. Dr. Tıraş, embriyolar için havuz oluşturdu. Toplanan embriyoları genetik araştırmaya gönderdi. En sağlıklı embriyoya ulaştı. 2.5 yıl süren tedavi sonrasında müjdeli haber geldi. Pınar Oktar hamileydi. Oktar çifti kısa bir süre sonra bebeklerinin cinsiyetini öğrendi. Bebekleri kızdı.
HERKES GÖZYAŞI DÖKTÜ
Pınar Oktar'ın hamileliği başarıyla geçti. Önceki gün doğum anı geldi. Prof. Dr. Bülent Tıraş ve ekibi anneyi doğumhaneye aldığında baba Hüseyin Oktar da doğuma gireceğini söyledi. 17 yıl sonra evlat hasreti güzel bir masalla sona erdi. Anne Pınar Oktar'ın evladını göğsüne alıp kokladığı an doğumhanedeki herkesi ağlattı. Anne 17 yıl hasretle beklediği bebeğine "Kuzum, kurban olurum seni veren Allah'a" diye sarılarak, mutluluk gözyaşları döktü. Baba da Masal'ına sarılıp, öpüp kokladı. Prof. Dr. Bülent Tıraş, "İlk tüp bebek denemelerinde yüzde 15'lik başarı oranı, teknolojinin gelişmesiyle yüzde 60'lara ulaştı. Oktar çifti de bu sayede 17 yıl sonra Masal bebeklerini kucaklarına aldı" dedi.