Çinekop tava nasıl pişirilir?
Çinekop bu mevsimin yenebilen en güzel balıklarından biridir. Çinekopun en güzel haline malumunuz çinekop tavadır. Peki, çinekop tava nasıl yapılır? İşte tarifimiz…
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 19.11.2016 | 00:00
- Güncelleme Tarihi: 19.11.2016 | 15:39
Kasım ayında ve sonbaharda yenebilecek en güzel en lezzetli balıklardan biri de çinekoptur. Çeşitli pişirme yöntemleri olsa da tercih edilenlerin başını çinekop tava almaktadır.
PEKİ ÇİNEKOP TAVA NASIL PİŞİRİR?
Çinekop tava için malzemeler;
* 1 kilo çinekop
*Mısır unu
*Tuz
*Sıvı yağ
Çinekop tavanın yapılışı;
Öncelikle aldığınız çinekopları güzelce ayıklayıp yıkayın. Daha sonra geniş bir tavanın (tercihen teflon) içine sıvı yağınızı koyun ve kızmaya bırakın. Tuz ve galeta ununu bir geniş kabın içinde karıştırın. Balıklarınızı una iyice bulayıp kızgın yağın üzerine koyun. Pişirme esnasında ocağın altı kısık olabilir.
Afiyet olsun.