Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?
İşte bol köpüklü ve lezzetli bir kahve yapabilmenin püf noktaları...
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 06.12.2015 | 00:00
- Güncelleme Tarihi: 23.07.2017 | 12:52
Bir fincan için iki çay kaşığı kahve kullanılır. Az şekerli Türk kahvesi için yarım küp şeker; orta şekerli Türk kahvesi için 1 küp şeker; şekerli Türk kahvesi için 2 küp şeker kullanılır ve tercihe göre şekersiz de yapılabilir.
Kahvenizin taze olması, lezzetli ve köpüklü sonuç alma oranınızı artırır. Aksi halde kahveniz bayat ise, kahvenizin kokusu da tadı da değişebilir.
Kahvenizi pişireceğiniz suyun klorlu olmaması önemlidir ve içme suyunuzdan kullanmanızda fayda vardır. Suyun soğuk olması, kahvenin köpürtülmesi için püf noktalardan biridir.
Cezvenizi ocağa almadan önce kahve, şeker ve suyunuzu yaklaşık 35 saniye kadar karıştırırsanız daha yumuşak ve lezzetli bir kıvam elde edersiniz. Daha sonra cezveyi ocağın üzerine koyun ve kahve pişene kadar hassas şekilde karıştırın. Sert ve hızlı bir şekilde karıştırırsanız kahveniz köpürmeyebilir.
Kahveniz köpürmeye başlayınca kaşık yardımıyla fincanlara bir miktar köpük dağıtılır. Bu noktada kahvenin fazla köpürmesini beklememelisiniz, çünkü köpük tekrar sönebilir.
Köpük fincanlara dağıtıldıktan sonra cezvede kalan kahve pişirilmeye devam edilir ve piştikten sonra fincanlara yavaşça, fincanın kenarından dökülmelidir. Kahveyi direkt fincanın orta yerine ve hızlı şekilde dökerseniz var olan köpük sönebilir.