Yemeğinizi bulaşık makinesinde pişirin!
BESİN DEĞERİ ...
"Bulaşık makinesinde sıcaklık çok yüksek derecelere ulaşmadığı için taze bir balığı, eti, sebzeyi, suyunu uçurmadan ve besin değerini kaybetmeden pişirebiliyoruz. Çünkü burada sıcaklık 70 derece oluyor. Yaklaşık 2,5 saatlik sürede pişiyor. Evde otururken, bulaşıklar yıkanırken yemeğiniz de hazır oluyor." Yemeklerin bulaşık makinesinde yıkanmasının enerji tasarrufu da sağladığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gök bulaşık makinesinde yemeklerin nasıl pişirildiğini şöyle anlatıyor: "Hamsileri tabağa dizdikten sonra içine soğanını, sebzelerini koyup, ağzını kapatıyoruz. Aynı şekilde somon balığını fileto haline getirdikten sonra, cam kavanoz içine deri kısmı alt tarafa gelecek şekilde koyduktan sonra, ağzını sıkıca kapatarak pişirebiliriz."
Takvim