ABD'DE Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi'nin yaptığı geniş çaplı araştırmanın sonuçlarına göre, günde 100 gram kırmızı et diyabet hastası olma riskini yüzde 19 arttırıyor. Araştırmada, bu riskin günde sadece 50 gram sosis, sucuk veya pastırma yenirse yüzde 51'e fırladığının altı çizildi. Sonuşlar, katılımcıların yaşı, vücut kitle endeksi ve diğer risk faktörlerinin etkisine göre düzenlendi. Ayrıca kırmızı etin yerine yağı azaltılmış süt ürünleri veya ceviz ya da tam tahıl gibi daha sağlıklı ürünlerin diyabet riskini net şekilde azaltabildiği ortaya çıktı. Günde 100 gram kırmızı et tüketen bir kişinin aynı miktarda proteini almak için ceviz yerse, diyabet riskini yüzde 17 düşürüyor. Bu rakam, tam tahıl gevreği yendiğinde yüzde 23'ü aşıyor.