Diyabet riskini arttırıyor

Kırmızı et tüketiminin özellikle işlenmiş kırmızı etin yetişkinlerde görülen ve tüm dünyada büyük yükseliş gösteren (tip 2) diyabet riskini açık biçimde arttırdığı ortaya çıktı.

ABD'deki prestijli Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi tarafından yapılan bu çok geniş araştırmanın sonuçlarına göre, günde 100 gram kırmızı et diyabet hastası olma riskini yüzde 19 arttırıyor.
American Journal of Clinical Nutrition'ın internet sayfasında da yayınlanan araştırmada, bu riskin günde sadece 50 gram sosis, sucuk veya pastırma yenirse yüzde 51'e fırladığının altı çiziliyor.
Araştırma sonuçlarının, katılımcıların yaşı, vücut kitle endeksi ve diğer risk faktörlerinin etkisine göre düzenlendiği belirtildi. Bu araştırma ayrıca kırmızı etin yerine yağı azaltılmış süt ürünleri veya ceviz ya da tam tahıl gibi daha sağlıklı ürünlerin diyabet riskini net şekilde azaltabildiğini gösterdi.
Günde 100 gram kırmızı et tüketen bir kişinin aynı miktarda proteini almak için ceviz yerse, diyabet riskini yüzde 17 düşürüyor. Bu rakam, tam tahıl gevreği yendiğinde yüzde 23'ü aşıyor. (AA)
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.