Trafik 43 ilin geçiş noktasında felç: Binlerce araç yolda

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi
Trafik 43 ilin geçiş noktasında felç: Binlerce araç yolda

Kurban Bayramı tatilinin bitmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş dönüş yoluna geçti. 43 ilin geçiş güzergahı olan Kırıkkale'de trafik gece boyu durma noktasına geldi. Araç yoğunluğu havadan görüntülenirken emniyet ve jandarma ekipleri trafiği kontrol altına almak için seferber oldu.

Kurban Bayramı tatilinin son gününde, memleketlerinden ya da tatil bölgelerinden dönen vatandaşlar kara yollarında yoğunluk oluşturdu. Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından biri olan Kırıkkale'de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Özellikle Kırıkkale-Ankara D200 kara yolunda trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Yoğunluk, drone ile havadan görüntülendi.

"KİLİT KAVŞAK"TA ARAÇ KUYRUĞU UZADIKÇA UZADI

43 ilin geçiş güzergahında yer alan Kırıkkale, tatilin bitişiyle birlikte dönüş trafiğinin en yoğun yaşandığı noktalardan biri oldu. Kırıkkale-Ankara D200 kara yolunda yüz binlerce aracın aynı anda yola çıkmasıyla birlikte trafik akışı ciddi şekilde yavaşladı. Araçların zaman zaman dur-kalk yaptığı görüldü. Dönüş trafiği, gece saatlerine kadar etkisini sürdürdü.

FOTOĞRAF: İHAFOTOĞRAF: İHA

D765 KARAYOLU NİSPETEN RAHATTI

Yoğunluğun en fazla hissedildiği yer Kırıkkale-Ankara D200 kara yolu olurken, Kırıkkale-Kayseri D765 kara yolunda ise trafik daha akıcı bir şekilde ilerledi. Sürücüler bu güzergahı tercih ederek daha rahat bir ulaşım sağlamaya çalıştı.

FOTOĞRAF: İHAFOTOĞRAF: İHA

EKİPLER 24 SAAT ESASINA GÖRE GÖREV YAPTI

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yoğunluğun yaşandığı kara yollarında gece boyunca görev yaptı. Kavşaklarda trafik akışını yönlendiren ekipler, olası kazaları önlemek adına sürücülere sık sık hız ve emniyet kemeri uyarısında bulundu. Karayolları ekipleri ise ulaşımı kolaylaştırmak için bazı kavşaklarda geçici trafik düzenlemeleri yaptı.