2024'ün başında prostat kanseri teşhisi konulan İngiltere Kralı III. Charles, sağlığına kavuşmak ve iyileşme sürecini hızlandırmak için beslenme alışkanlıklarında önemli değişikliklere gitti. Kırmızı eti beslenme alışkanlıklarından çıkarttığı, yerine avokado tükettiği ortaya çıktı. Et yüklü ve ağır yemekler yerine, taze ve organik ürünler açısından zengin bir diyeti tercih ettiği söyleniyor.
Kanser teşhisi sonrası üç ay boyunca gözlerden uzak kalan 76 yaşındaki Kral Charles, bu süreçte beslenme alışkanlıklarını değiştirdi, et tüketimini sınırlandırdı. Kraliçe Camilla'nın oğlu Tom Parker Bowles, Charles'ın beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikleri Saga dergisine verdiği röportajda anlattı. Bowles, "Ben bir beslenme uzmanı değilim ama Kral Charles, hangi gıdanın vücuduna iyi gelip gelmediğini çok iyi biliyor" dedi.
BBC'nin eski kraliyet muhabiri Jennie Bond ise Kral Charles'ın yalnızca kırmızı eti değil, süt ürünlerini de büyük ölçüde azalttığını belirtti. Bond, kırmızı eti bırakma kararının tamamen tıbbi gerekçelerden kaynaklandığını belirterek "Kral, sadece iyileşmeye odaklanmış durumda. Doktorlar ne derse onu uyguluyor ve hiç zorlanmıyor" açıklamasında bulundu.
National Center for Biotechnology Information tarafından yapılan bilimsel araştırmalar, beslenmenin kanser sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olabileceğini ortaya koyuyor. Bitki bazlı gıdaların tüketimi, daha iyi öngörü ve yaşam kalitesiyle ilişkilendirilirken, kırmızı etin özellikle işlenmiş formlarının bazı kanser türleri için risk oluşturabileceği belirtiliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise kırmızı eti olası kanserojen olarak sınıflandırıyor.