Bu ürünlerin uzun ömürlü olması için saklama koşulları oldukça önemlidir. Hava geçirmez kaplar kullanmak, serin ve kuru ortam sağlamak, gıdaların raf ömrünü uzatmada en etkili yöntemlerdir. Ancak gıda görünüşünde, kokusunda ya da dokusunda değişiklik fark ettiğinizde gıda güvenliği açısında kontrol etmeniz önerilir. İşte son kullanma tarihi olmayan gıdalar…
Bal, doğal yapısı sayesinde bozulmayan nadir gıdalardan biridir. Yüksek şeker oranı ve düşük su içeriği, bakterilerin ve küflerin çoğalmasını engeller. Kristalleşme yaşanırsa, balı sıcak suyun içinde hafifçe ısıtarak eski haline getirebilirsiniz. Doğru saklandığında, balın yıllarca dayanabileceği bilinmektedir.
Beyaz, basmati, yasemin gibi pirinç türleri uygun koşullarda yıllarca bozulmadan saklanabilir. Ancak, esmer pirinç gibi tam tahıllı türler, içerdiği doğal yağlar nedeniyle daha kısa ömürlüdür. Tüm pirinç çeşitlerini kuru, serin ve hava geçirmez bir ortamda muhafaza ederek dayanıklılığını artırabilirsiniz.