Anti-inflamatuar beslenme, vücutta iltihaplanmayı azaltan besinlerin tercih edildiği bir beslenme tarzıdır. Beslenme uzmanları, bu diyetin omega-3 yağ asitleri, lif ve antioksidanlar gibi faydalı besin öğelerini öne çıkardığını belirtiyor. Aynı zamanda işlenmiş gıdalardan, trans yağlardan ve rafine karbonhidratlardan uzak durmak, kronik iltihaplanmayı azaltmada önemli bir rol oynuyor.
Diyetisyen Courtney Pelitera, anti-inflamatuar diyetin temelinde omega-3 yağ asitleri, bitkisel proteinler, tam tahıllar, sebzeler, meyveler ve düşük yağlı süt ürünlerinin yer aldığını ifade ediyor. İltihap önleyici besleyici öğünler arasında yüksek proteinli bu besinlerin tüketilmesini öneriyor.
Tüketilmesi Önerilen Besinler
Somon, ceviz ve chia tohumu gibi besinler.
Mercimek, nohut, bezelye.
Kinoa, esmer pirinç.
Brokoli, tatlı patates, yaban mersini.
Yoğurt, az yağlı peynir.
Beslenme Uzmanı Dr. Holiday Durham, kilo kaybına yardımcı olmak için belirtilen gıdalardan uzak durmanızı öneriyor. "Kilo verme veya kilo koruma hedeflerine ve aktivite seviyesine bağlı olarak kalori ve makro besin ihtiyaçları değişebilir ve bireysel hedeflere göre kişiselleştirilmelidir" diyor.