Ramazan ayının son gününe yaklaşırken, iftar sofralarını en güzel lezzetlerle donatmak isteyenler "İftara ne yapsam?" sorularına cevap arıyor. Biz de bu özel gün için hem geleneksel hem de doyurucu tariflerden oluşan nefis bir iftar menüsü hazırladık. İşte Ramazan'ın 2. gününe özel iftar menüsü ve tarifleri…
İFTAR MENÜSÜ
📍Hurma ve su (oruç açmak için)
📍Ezogelin Çorbası
📍Şakşuka (Meze)
📍Tavuklu Hünkar Beğendi (Ana Yemek)
📍Mevsim Salatası
📍Güllaç (Tatlı)
Şimdi tariflere geçelim:
🔸Ezogelin Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı su veya tavuk suyu
Yapılışı:
Soğanı ince ince doğrayıp tereyağında kavurun.
Salçayı ekleyip karıştırın.
Mercimek, pirinç ve bulguru ekleyin.
Suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Piştikten sonra blenderdan geçirin.
Baharatları ekleyip karıştırın ve sıcak servis edin.
🔸Şakşuka Tarifi
Malzemeler:
2 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Yapılışı:
Sebzeleri küp küp doğrayıp kızartın.
Ayrı bir tavada rendelenmiş domates ve sarımsağı soteleyin.
Baharatları ekleyip sosu hazırlayın.
Kızartılan sebzeleri sosla karıştırın.
Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz.
🔸Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi
Malzemeler:
500 gr tavuk göğsü (küçük doğranmış)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beğendi İçin:
2 adet patlıcan
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Tavukları soğan ve sarımsak ile kavurun.
Salçayı ve baharatları ekleyip pişirin.
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.
Tereyağı ve unu kavurup süt ekleyin.
Patlıcanları ezerek ekleyin.
Kaşar peyniri ekleyip karıştırın.
Servis tabağına beğendiyi koyup üzerine tavukları ekleyin.