Telegram nedir, nasıl kullanılır? Whatsapp alternatifi mesaj programı Telegram kullanımı!
Telegram nedir? Whatsapp’a rakip bir program olan Telegram nasıl kullanılır? Whatsapp’ta yaşanan ve bir türlü çözülmeyen giriş ve fotoğraf problemlerinin ardından sosyal medya kullanıcıları Whatsapp’a alternatif buldu. Peki, Telegram nedir? Telegram programı nasıl kullanılır?
Whatsapp'ta yaşanan erişim sorunları nedeniyle alternatif arayışları da başladı. Bu alternatif programlardan birisi de Telegram oldu. Telegram nedir ve nasıl kullanılır? Anlık mesajlaşma uygulaması Telegram birçok açıdan Whatsapp ile ortak noktalar taşıyor. Telegram hem mobil hem de masaüstünde hizmet veriyor.
TELEGRAM NEDİR?
Rus programcısı Pavel Durov tarafından oluşturulan Telegram, çoklu platform desteği sunan, oldukça güvenli anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisidir. Ağustos 2013'te kurulan Telegram hem mobil hem de masaüstü sistemleri ile kullanıcılarına hizmet veriyor.
Sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulaması olan Telegram bugüne kadar 100 milyondan fazla kişi tarafından indirildi.
TELEGRAM ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Telegram'da 200 kişiye kadar destek veren gruplar oluşturabilirsiniz. Tüm cihazlardan hesabınızla erişim sağlayarak senkronize edebilme özelliğine sahiptir.
Görsel materyalleri, resimler, dosyaları hiçbir sınır olmadan gönderme özelliğine sahiptir.
256 bit simetrik AES şifreleme, 2048 bit RSA şifreleme ile tüm dosyalarını şifreli bir şekilde güvenli yöntemle iletebilmektedir.
Büyük videoları, dosyaları paylaşma özelliğine sahiptir. Doc, Mp3, Zip vb dosyaları gönderebilirsiniz.
En zayıf mobil bağlantılarda bile çalışmaktadır.
Video düzenleme, Gif ve etiketleme özelliğine sahiptir.
Reklamsız ve %100 ücretsiz bir yazılım olarak telefon, tablet ve bilgisayarlara indirebilirsiniz.
Eğer maksimum gizliliğe önem veriyorsanız gizli sohbet özelliği de sunmaktadır. Uçtan uça şifreleme yapmaktadır.
TELEGRAM MASAÜSTÜ UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?
Nikolai ve Pavel Durov tarafından geliştirilen bulut bazlı anlık şifreli mesajlaşma hizmeti artık masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabilecek. Whatsapp'a rakip olarak 3 sene önce yayımlanan uygulama, Facebook'un Whatsapp'ı satın almasının ardından kimi internet kullanıcılarının tepkilerini yöneltmek amacıyla tercih edilerek ilk popülerliğini kazanmıştı.
Güvenlik anlamında şifreleme sisteminin kalitesiyle bilinen Telegram uygulaması Windows işletim sistemine sahip telefonlardaki güncellemenin ardından kişisel masaüstü bilgisayarlarda da web üzerinden kullanılabilecek. Uygulamayı Windows Store'dan indirmek mümkün.
Telegram ile Windows'ta grup sohbeti ve multimedya paylaşımı yapma özelliklerinin yanı sıra, rehbere kayıtlı maksimum 100 kişiye de yayın göndermeye imkân veriyor. Yazılım ayrıca, Windowsn 10'daki Cartona ve canlı kutucuk ile bütünleşik çalışabilmesinin avantajlarını da değerlendiriyor.
Böylelikle cihaz senkronizasyonu ya da değişimlerinde konuşmaların kaybolmasının önüne geçiliyor. Şifreleme uçtan uca yapıldığı güvenlik düzeyi de son derece yüksek.
Haberleşme uygulaması olan Telegram iOS ve Android cihazlardan Google Play, App Store ve Windows Store'dan ücretsiz yüklenilebilir.