Okan Buruk’tan Monaco maçı öncesi çarpıcı sözler: "Defans hattında tamamen çaresizim"
Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin altıncı haftasında yarın saat 23.00’te Fransa Ligue 1 ekiplerinden Monaco ile karşılaşacak. Maç öncesi açıklamalarda bulunan teknik direktör Okan Buruk, savunma hattındaki eksiklere dikkat çekerek, “Defans hattında tamamen çaresizim.” ifadelerini kullandı.
Tecrübeli teknik adam, futbolcu Yunus Akgün ile yarın II. Louis Stadı'nda TSİ 23.00'te başlayacak müsabakanın basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk (sağda) ve oyuncu Yunus Akgün (solda), Monako kentindeki II. Louis Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu (AA)
İki takım için de çok önemli bir karşılaşma olacağından bahseden Buruk, "Bundan sonraki hedefleri belirleyecek çok önemli bir maça çıkıyoruz. Rakibimizin de ligde ve Avrupa'da değişken performanslarını görüyoruz. Çok iyi bir kadroya sahipler. Son iç saha maçında PSG'ye karşı aldıkları galibiyet çok önemliydi. Biz de buraya kazanmak için geldik. Eksiklerimiz var. Zor bir dönemden geçiyoruz. Üst üste sert maçlar oynuyoruz. Aşağı yukarı da aynı futbolcular forma giyiyor. Çok fazla seçeneğimizin kalmadığı durumdayız. Buna rağmen her şey iyi gidiyor. Süper Lig'de lideriz. Bu maç da Şampiyonlar Ligi'nde nereye gideceğimizi net bir şekilde belirleyecek. Oyuncularıma çok güveniyorum." diye konuştu.
Buruk, II. Louis Stadı'nda Galatasaray formasıyla Real Madrid'i yenerek UEFA Süper Kupa'yı kazandığının hatırlatılması üzerine, "Bu stat, Galatasaray tarihi için çok önemli. 2000'de Süper Kupa maçını burada oynadık, kupayı kazandık. Bu, Türk halkının hatıralarında çok önemli bir başarı. Burada önemli bir gece yaşadık. İnşallah yarın akşam çok önemli bir gece daha yazarız. Bunun için en iyi şekilde hazırlandık." ifadelerini kullandı.
Sakat ve cezalı oyuncularının fazlalığını dile getiren sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, "Şampiyonlar Ligi'nde alınan her puan çok önemli. Ancak yarın kazanmaktan başka düşüncemiz olmayacak." dedi.
Okan Buruk (AA)
"JAKOBS VE SİNGO'NUN EKSİKLİKLERİNİ HİSSETTİK"
Okan Buruk, savunmada Ismail Jakobs ve Wilfried Singo'nun eksikliğini fazlaca hissettiklerini söyledi.
Fransız basınının eski Monacolu futbolcularla ilgili sorusu üzerine Buruk, "İkisinin de yokluğunu çok hissettik. Bizim için çok kritik oyunculardı. Singo hem stoper hem sağ bekte kullandığımız oyuncuydu. Jakobs konusunda ise Eren Elmalı'nın aldığı cezadan dolayı sol bekte alternatifimiz yoktu. Jakobs yarın kadroda olacak. Son durumuna maçtan önce bakacağız. Onların eksikliklerini önemli bir şekilde hissettik." değerlendirmesinde bulundu.

