Kararmış muzlara kesin çözüm! Tek malzeme ile...

Muz, tok tutmasıyla bilinen bir meyvedir. Özellikle diyet yapanların sık tükettiği bu lezzetli meyvenin sağlığa da pek çok faydası bulunur. Ancak muzu kısa sürede tüketmek gerekir. Aksi takdirde muzun karardığıyla karşılaşabiliriz. Peki bu yöntem ile muzların kararmasını önleyebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte uzun süre kararmayan muzların sırrı...

Kararmış muz, besin değerleri bakımından olgunlaşmamış muza göre daha azdır. Şeker oranı yükseldikçe lif oranı düştüğü için muzdan faydalanma oranı en aza düşmektedir. Bu yüzden kararmış yerine daha yeşil muzun tüketilmesi tavsiye edilir.

MUZUN BOZULMAMASI İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Muzları buzdolabında saklamak yerine, sap kısımlarını streç filmle sarmak, muzun daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Streç film, muzun olgunlaşma sürecini yavaşlatarak küflenmesini engeller ve tazeliğini korur. Ayrıca, muzları birbirlerine temas etmeyecek şekilde tek tek sarmak da etkilidir. Bu yöntem, muzların birbirlerine yaydığı etilen gazını azaltarak olgunlaşma süreçlerini kontrol altında tutar ve küflenmeyi önler.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.