Kararmış muzlara kesin çözüm! Tek malzeme ile...
Muz, tok tutmasıyla bilinen bir meyvedir. Özellikle diyet yapanların sık tükettiği bu lezzetli meyvenin sağlığa da pek çok faydası bulunur. Ancak muzu kısa sürede tüketmek gerekir. Aksi takdirde muzun karardığıyla karşılaşabiliriz. Peki bu yöntem ile muzların kararmasını önleyebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte uzun süre kararmayan muzların sırrı...
Kararmış muz, besin değerleri bakımından olgunlaşmamış muza göre daha azdır. Şeker oranı yükseldikçe lif oranı düştüğü için muzdan faydalanma oranı en aza düşmektedir. Bu yüzden kararmış yerine daha yeşil muzun tüketilmesi tavsiye edilir.
MUZUN BOZULMAMASI İÇİN NE YAPMALIYIZ?
Muzları buzdolabında saklamak yerine, sap kısımlarını streç filmle sarmak, muzun daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Streç film, muzun olgunlaşma sürecini yavaşlatarak küflenmesini engeller ve tazeliğini korur. Ayrıca, muzları birbirlerine temas etmeyecek şekilde tek tek sarmak da etkilidir. Bu yöntem, muzların birbirlerine yaydığı etilen gazını azaltarak olgunlaşma süreçlerini kontrol altında tutar ve küflenmeyi önler.