En lezzetlisini siz seçin! Karpuz seçmenin püf noktası
Karpuz yaz mevsiminin en popüler meyvelerinden biridir. Lezzeti ve hafifliğiyle sıkça tüketilen bu meyve, bazen hayal kırıklığına uğratabiliyor. Kimi zaman seçtiğimiz karpuzun lezzetsiz olduğuyla karşılaşabiliyoruz. Peki bal gibi tatlı karpuzlar seçmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? İşte püf noktaları...
Karpuz seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli noktalar vardır. Peki iyi karpuz nasıl seçilir? İşte bal gibi kıpkırmızı karpuz seçmenizi sağlayacak püf noktalar...
Olgunlaşmış karpuzlar daha lezzetli ve bal gibi olurken, olgunlaşmamış karpuzlar kabak gibi tatsız oluyor. Eğer bu püf noktalarını bilirseniz en lezzetli karpuzları siz seçmiş olacaksınız.
1- KARPUZUN ÜZERİNDEKİ LEKELER
Karpuz üzerindeki lekelerin beyaz değil sarı olmasına dikkat etmelisiniz. Sarı lekeler karpuzun olgunlaştığını gösterirken, beyaz lekeler bu karpuzun henüz olgunlaşmadığının kanıtı olarak orada öylece duruyor
2- KARPUZUN ÜZERİNDEKİ ŞEKİLLER
Karpuzun üzerindeki örümcek ağına benzer şekiller, karpuz çiçeklerinin döllenmesiyle ilgili oluyor. Zira bu lekeler, karpuz çiçeklerinin döllenirken ne kadar arıyla döllendiğini size gösteriyor. Bu da örümcek ağı benzer lekelerin ne kadar çoksa, o kadar arıyla döllendiğine, dolayısıyla da o kadar tatlı bir karpuz yiyebileceğinize işaret ediyor.
3- KARPUZ SAPI
Karpuzunun sapı ne kadar kuruysa, o kadar olgunlaşmış demektir. Eğer tatlı bir karpuz yemek isteyenlerdenseniz, yeşil saplı karpuzlardan uzak durup, kuru saplı karpuzlara yönelmelisiniz.