Kavun seçmenin en pratik yolu! Bunu uygularsanız...
Yaz mevsiminin en gözde meyvelerinden olan kavun, lezzetiyle ve hafifliğiyle tercih sebebi oluyor. Ancak, bu meyveyi seçerken kimi zaman zorlanabiliyoruz. Seçtiğimiz kavun bizleri hayal kırıklığına uğratabiliyor. Peki, tatlı kavun seçmenin çok basit bir yöntemi olduğunu biliyor muydunuz? Bu püf noktasını bilirseniz en taze ve en lezzetli kavunu seçerek yazın tadını çıkarabilirsiniz...
Kavun, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Ancak kavun seçerken nelere dikkat etmeliyiz? İşte size kavun seçerken bilmeniz gerekenler....
LEZZETLİ KAVUN NASIL ANLAŞILIR?
Koku: Kavunun kokusu tatlı ve hoş olmalıdır. Koku, olgunluğunun bir göstergesidir.
Kabuk Rengi: Kavunun kabuğu parlak ve canlı renkte olmalıdır. Renk homojen olmalı, yeşil ve sarı tonlar arasında olabilir.
Dokunuş: Kavunu hafifçe bastırdığınızda hafifçe esnemeli, sert değilse olgunlaştığını gösterebilir.
Kavun içerdiği D vitamini, kalsiyum ve fosfor ile kemik sağlığını desteklerken, sodyum ve potasyum içeriği ile kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir, hafızayı kuvvetlendirir, göz sağlığını destekler, sindirim sistemini düzenler ve antioksidan etki gösterir.