Sağlık uzmanları açıkladı: Bu gıda diyabet hastalığından kurtarıyor! Haftada iki kez tüketirseniz...
Diyabet, yüksek tansiyon, kolesterol, kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıkların beslenme ile kontrol altına alınabildiği biliniyor. Ancak son yapılan bir araştırmalardan biri, bu besinin diyabete karşı adeta koruyucu kalkan olduğunu gösterdi.
Sardalya gibi yağlı balıkları tüketmenin faydaları, zengin taurin, omega 3, kalsiyum ve D vitamini içerikleri göz önüne alındığında ne kadar etkili bir sağlıklı beslenme parçası olduğu uzun zamandır biliniyor. Bu balıklar, sağlıklı kolesterol seviyelerini korumaya ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olan yüksek oranda doymamış yağlara sahiptir.
SARDALYA FAYDALARI
Tok tutar
Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur
Kalp ve damar hastalıklarınına karşı korur
Tansiyonu dengeler
Vücudun hücre yenilemesine yardımcı olur.
Yüksek kalsiyum ve D vitamini içeriği nedeniyle küçük balıkları bütün ve kılçıklarıyla birlikte tüketilmesi tavsiye ediliyor.