Sahurda 2 dilim ananas yemenin mucizevi faydası!
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek için sahur sofralarında dikkatli seçimler yapılıyor. Uzmanlar, özellikle sahurda tüketilen 2 dilim ananasın, ertesi gün oluşabilecek sağlık sorunlarını önlediğini belirtiyor. İşte ananasın bilinmeyen faydaları...
Sahur yaparken tercih edilecek besinlerin sağlık açısından zengin olması önemlidir. Sağlıklı bir sahur için önerilen besinler arasında ananas da yer alıyor. Ananas, içerdiği bir dizi besin öğesi ve antioksidanlarla sağlık açısından birçok fayda sağlıyor.
Ananas içeriğinde yüksek oranda kalsiyum ve A vitamini barındırır. Ayrıca lif bakımından da oldukça zengin olan ananas, sindirimi kolaylaştırıcı etkileri sebebiyle sıkça tercih edilen tropik meyveler arasında yer alır.
Ramazan ayının önemli öğünlerinden olan sahurda ise uzmanlar tarafından ananas tüketilmesi sıkça önerilir.
Sahurda tüketilecek ananasın faydaları arasında ilk sırada, C vitamini bakımından zengin olan meyveden sahurda sadece iki dilim tüketmek ertesi gün vücudun virüslere karşı daha dirençli olmasını desteklemesi gelir.
Ananas özellikle de açlık ve susuzluğa bağlı oluşan ağız kokusu probleminin önüne geçici etkiler sunar.
Ayrıca, mide asidine karıştığından ağza gelen nefesin kötü kokma sorununu da ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra ağız içindeki enfeksiyonu azaltır. Dil üzerinde besin atıklarının neden olduğu kokuyu önler.
Vücudun kan basıncını dengeleyerek ertesi gün için yaşanma ihtimali olan yüksek tansiyonun riskini azaltır. Kan akışını düzenler.
Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunan ananası oruçluyken sindirim sorunu yaşamak istemeyenler için önemli yararlar sunacaktır.
İçerdiği lif sayesinde sindirimi kolaylaştırarak Ramazan boyunca kolayca kilo vermeyi destekler ve olan kiloyu korumada da yardımcı olur. Yağ yakımını hızlandırarak vücuda sağlıklı besinlerin emilimini destekler.
Sağlıklı bir sahur için ananası diğer besinlerle birleştirerek dengeli bir öğün oluşturmak önemlidir. Örneğin, yoğurt ile karıştırılarak veya smoothie olarak tüketilebilir. Ancak, sahurda tüketilecek besinlerin dengeli ve çeşitli olmasına dikkat edilmelidir.