Kanser uzmanları kansere neden olan besinleri açıkladı!
Kanser uzmanları yıllar boyunca yatıkları araştırmaların sonuçlarını 'kansere neden olan besinler' başlığı altında açıkladı. Uzmanlar, çok geniş bir yelpazede kullanılan trans yağların, koroner kalp hastalığı ve inme riskini artırmasının yanında, tip 2 diyabet, insülin direnci, metabolik sendrom, obezite ve kanser gibi birçok hastalığa da davetiye çıkardığını belirtti. Kansere neden olan besinleri araştıran insanlar için çok faydalı olan söz konusu çalışma sizlerle. Neredeyse her gün tüketilen gıdaların en zararlı besinler listesinin başını çektiği ortaya çıktı. Özellikle kahvaltıların neredeyse değişilmezi olan salam ve sucuk gibi gıdaları zararları şaşkına çevirdi. İşte sağlığınız için uzak durmanız gereken besinler.
Neredeyse her gün tükenlen gıdaların en zararlı besinler listesinin başını çektiği ortaya çıktı.
Özellikle kahvaltıların neredeyse değişilmezi olan salam ve sucuk gibi gıdaları zararları şaşkına çevirdi.
TAVUK NUGGET
Zararlı içerik: Digliserid, Red #40 (gıda boyası), karajenan
KIZARTILMIŞ YİYECEKLER
Zararlı içerik: Hidrojenize yağ
En zararlı besinlerin açıklanmasıyla gözler tuzlu, yağlı ve şekerli ürünlere çevirdi. İşte en zararlı besinler...
PATLAMIŞ MISIR
Zararlı içerik: Trans yağlar
İŞLENMİŞ ET
Zararlı içerik: Nitrat, aşırı tuz
SOS
Zararlı içerik: Sodyum karboksimetil selüloz
Yapay çikolatayla kaplanmış gıdalar
Zararlı içerik: Polisorbat 60
Şeker ve şeker ürünleri
Uzun süreli şeker kullanımı nörolojik problemlere sebep olur. Ayrıca hafızayı da zayıflattığı tespit edilmiştir. Öğrenme kabiliyetini zaafiyete uğrattığı da ifade edilmektedir. Bu sebeple şekerden uzak durmak gerekir.
Fast Food
Yakın zamanda Montreal Üniversitesi´nde yapılan bir araştırma fast food ürünlerinin beynin kimyasını değiştirdiğini ortaya koymuştur. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlarına yol açmaktadır.
Fast food ürünlerinin içindeki katkı maddelerinin öğrenme bozukluğu, motivasyon eksikliği ve hafıza zayıflığına da yol açtığı kanıtlanmıştır.
KIZARMIŞ YİYECEKLER
Bütün işlenmiş yiyecekler kimyasallar, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve koruyucular içerir. Bunlar hem çocuklarda hem yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açar.
Kızarmış veya işlenmiş gıdalar beyin sinirlerini zedeler. Bazı yağlar ise diğerlerine göre daha zararlıdır. Doğadaki en toksik ve tehlikeli kızartma yağının ise ayçiçek yağı olduğu tespit edilmiştir.
İŞLENMİŞ VEYA ÖNCEDEN PİŞİRİLMİŞ GIDALAR
Tıpkı kızarmış gıdalar gibi işlenmiş gıdalar da merkezi sinir sistemine zarar verir. Bu da dejeneratif beyin bozukluğuna yol açar. İleriki yaşlarda Alzheimer´a neden olur.
ÇOK TUZLU GIDALAR
Tuzun kalbe zarar verdiğini herkes bilir. Bilinmeyen şey ise tuzun içindeki yoğun sodyum beyne de zararlıdır ve düşünme yeteneğini zayıflatır. Zekayı da gerilettiği ispat edilmiştir.
İŞLENMİŞ PROTEİNLER
Proteinler kas yapıcıdır. Et ise en yüksek kalitede ve en zengin protein kaynağıdır. Ancak sosis, salam, sucuk ve benzeri gıdalar gibi işlenmiş proteinlerden uzak durulmalıdır.
Doğal proteinler sinir sistemini yapılandırırken, işlenmiş proteinler tam tersini yapar. Yani sinir sistemini tahrip eder.
TRANS YAĞLAR
Kesinlikle her türlü trans yağdan uzak durulmalıdır. Trans yağlar bir çok ciddi soruna yol açar. Kalp sorunları, kolesterol ve obezite bunların en çok bilinenidir.
Az bilinen ise beyne de oldukça zarar verdiğidir. Refleksleri öldürür, beyin işlevinin kalitesini düşürür. Ayrıca felç riskini de maksimum düzeye çıkarır. Alzheimer benzeri etkileri de uzun vadede ortaya çıkar.
YAPAY TATLANDIRICILAR
İnsanlar zayıflamak için şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanırlar. Bunların daha az kalori içerdiği doğru olsa da faydasından çok zararı vardır. Uzun kullanımlarda beyin hasarına ve zihinsel bozukluklara yol açar.
NİKOTİN
Nikotinin zararları saymakla bitmez. Beyinle ilgili olanına gelince... Vücudunuzun en önemli organı olan beyninize kan gitmesini engeller. Kan gitmezse oksijen de gitmez. Bu da beyninizin yavaş yavaş ölmesine yol açar.
ALKOL
Alkolün karaciğeri iflas ettirdiği bilinmektedir. Ancak az bilinen diğer etkisi de beyni bitirip tükettiğidir. Sağlıklı düşünme yeteneğini zayıflatır, hafızayı da tüketir. Kısa vadede alkol bırakıldığı takdirde etkileri belli bir düzeyde onarılabilmektedir. Ancak uzun süreli kullanımlarda kalıcı hasarlara da yol açabilir.