Lokumun birçok yararı var
Araştırmalara göre birçok besinin ham maddesinden yapılan lokumun, insan sağlığına birçok yararı bulunuyor. İşte lokumun bilinmeyen faydaları...
Araştırmalara göre birçok besinin ham maddesinden yapılan lokumun, insan sağlığına birçok yararı bulunuyor. Geleneksel tatlımızın faydaları şöyle sıralanıyor:
İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tokluk hissi veren lokum, diyet yapmak isteyenler için ideal bir besindir. Metabolizmayı hızlandırarak tuvalet alışkanlığını düzenler. Zengin maddeler içerdiğinden vücudun enerji miktarını yeniler...
Yapımında kullanılan malzemeler sayesinde protein zengini olan lokum, kemik gelişmesini ve kasların güçlenmesini sağlar. Bir günde tüketilen dört lokum, günlük protein ihtiyacının yüzde 25'ini karşılar.
Kandaki şekeri artırır. Bu yüzden diyabet hastalarının tüketmeden uzmanlarına danışmasında fayda var. Şeker hastası olmayanlar için ise tam bir mucizedir. Kan akışını artırarak kalp ve damar hastalıklarını önler.
Vücuttaki atık maddelerin akciğer ve karaciğerde birikmesini önler. Zararlı maddeleri idrar yolu ile atar. Bu işlemi yapan en hızlı besin kaynağıdır.
Cilde de oldukça fayda sağlar. Alternatif tıpta yaraların iyileşmesi ve ödem atması gibi durumlarda kullanılır. Herhangi bir darp esnasında deforme olan bölgenin sağlığını korur.
Böbrek üstü bezlerini çalıştırarak fonksiyonel performansını artırır. Kum kum ve taş oluşumunu önler.