Bademcik iltihabında antibiyotik yerine geçecek besinler
Çoğunlukla çocuklarda görülen bademcik iltihaplanmasına Streptococcus pyogenes adı verilen bakteriler sebep olur. Yarattığı ağrı, yüksek ateş ve kusma kaçınılmazdır. Ancak artık bir kimyasala maruz kalmadan size vereceğimiz antibiyotik etkisi gösteren besinlerle bu hastalığı doğal yollarla tedavi edebileceksiniz. İşte bademcik iltihabında antibiyotik yerine geçecek besinler…
Son zamanlar bilinçsiz antibiyotik kullanımı oldukça yaygınlaşmış durumda. Bu sorunun önüne geçmek isteyen yetkililer çeşitli kamu spotları ile toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
Geçmişten bu yana ilaç bağımlığı, gereksiz antibiyotik kullanımı ve yanlış tedavi yöntemleri ne yazık ki algıyı 'antibiyotik kullan geçer'e çekti. Hastalığı daha başlangıcındaysanız ve doktorunuz tarafından antibiyotik kullanımı önerilmediyse doğal yöntemlere başvurmanızda fayda var.
SÜT, ZERDEÇAL VE KARABİBER KARIŞIMI
Sütün yaralar ve iltihaplar üzerinde onarım etkisi vardır. Zerdeçal ise doğal bir antibiyotiktir. Antiseptik özelliği olan zerdeçal, süt ve karabiber karışımı iltihap ağrılarını dindirerek oluşan tahrişi ortadan kaldıracaktır.
BAL
En doğal antibakteriyel ve antiinflamatuar gıdadır. Bu etkisiyle ağrıları azaltır ve iltihabın hızlı bir şekilde önüne geçer. Kısa sürede etkisini hissettirir.
Bir bardak ılık suyun içerisine bir tatlı kaşığı balı ekleyin ve karıştırın. Aç karnına bu suyu için. Gün içinde 3 defa tekrarlayabilirsiniz.
SİYAH TURP
Siyah turp kürü gerçekten doğal bir öksürük şurubu diyebiliriz. Hem boğaz enfeksiyonunu yok ediyor hem de öksürüğü şıp diye kesiveriyor.
ELMA SİRKESİ
Yapmanız gereken şey öncelikle organik bir elma sirkesi bulmanız. İki su bardağı ılık suya 3 yemek kaşığı elma sirkesini ilave edin. Bu suyu bir dikişte içmelisiniz.
SARIMSAK
Bu doğal antibiyotiğin şanı şöhreti aşikar. Bademcik ağrısı ve boğaz iltihabına karşı etkili olan sarımsağı ortadan ikiye kesin ve ağzınıza atıp şeker gibi emin. Bunu yapamazsanız alternatifi de mevcut: Bir su bardağı suyun içerisine 3 diş sarımsak atın ve 10 dakika kadar kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir çimdik karabiber ekleyin ve bu suyu için.