7 adımda Ramazanda doğru meyve nasıl tüketilir?
Ramazanda vatandaşın en büyük şikayeti doğru beslenme şeklini yakayamamak. İnsanlar bu sıcak havalarda enerjilerini kaybetmeden sağlıklı beslenmenin ve oruçlarını tutmanın yollarını arıyorlar. Bu ramazanda da İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nazif Karagözoğlu, hem sağlıklı beslenmenin, hem enerjik kalmanın yollarını söyledi. İşte Karagözoğlu'nun özellikle meyveler üzerine verdiği 7 ipucu
Bağırsak hareketlerinin sağlıklı olması için meyve kabuklarıyla tüketilmelidir.
Meyveler şekersiz komposto şeklinde içerisine tarçın ve karanfille tadlandırılarak sahur menümüzde mutlaka yer almalıdır.
Kan şekerini hızlı yükseltip aniden düşürebilen kavun karpuz muz üzüm gibi mevsim meyveleri iftaryemeğiyle birlikte bir sağ avuç içi kadar yenilebilir.
Tüketilen meyvelerin yanına 1-2 yarım ceviz eklenerek omega 3-6 değerlerinin arttırmanın yanında tokluk hissimizi sağlar.
Yoğurt kefir ya da tuzsuz ayran ile birlikte alınan meyvelerin ramazan döneminde iftardan 1.5-2 sa sonra tüketilmesi gün içersinde ihtiyacımız olan vitamin ve minerallerin vücudumuza almaya yardımcı olur.
Yoğurt kefir ya da tuzsuz ayran ile birlikte alınan meyvelerin ramazan döneminde iftardan 1.5-2 sa sonra tüketilmesi gün içersinde ihtiyacımız olan vitamin ve minerallerin vücudumuza almaya yardımcı olur.
Özellikle iftardan sonraki hazımsızlık ve şişkinlik sürecini atlatmak için rezene çayı ile birlikte yenilen mevsim meyvelerinin (kiraz ,cilek ,kayısı ,erik,yaban mersini…) metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Kansızlık problemi olanı(anemi) kişilerde taze meyve yerine kurutulmus meyvelerden (ramazan hurması,gün kurusu, kuru incir,kuru kayısı) 2-3 adet geçmeyecek şekilde ilaç niyetine orucu açarken su ile birlikte tüketilmelidir.