Haftada 22 badem kanser riskini yüzde 57 azaltıyor

ABD’nin Boston kentindeki Dana-Farber Kanser Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği bir araştırma, düzenli olarak badem ve ceviz tüketmenin kansere yakalanma riskini büyük ölçüde azalttığını ortaya koydu.

ABD'nin Boston kentindeki Dana-Farber Kanser Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği bir araştırma, düzenli olarak badem ve ceviz tüketmenin kansere yakalanma riskini büyük ölçüde azalttığını ortaya koydu. Haftada 22 adet badem tüketmenin özellikle bağırsak kanseri riskini yüzde 57 oranında azalttığını söyleyen araştırma ekibinin başındaki Profesör Temidayo Fadel, "Badem ve ceviz tüketen hastalarda, kanserin tekrarlaması riskinin yüzde 42 oranında düştüğünü gözlemledik" diye konuştu. Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (ASCO) Başkanı Daniel Hayes ise, kalın bağırsak (kolon) kanseri hastalarının sağlıklı beslenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Beslenme listelerinde bulunması gereken bu kuruyemişler sadece onları sağlıklı tutmakla kalmıyor, aynı zamanda kanserin tekrarlamasını da engelliyor" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.