ABD'nin Boston kentindeki Dana-Farber Kanser Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği bir araştırma, düzenli olarak badem ve ceviz tüketmenin kansere yakalanma riskini büyük ölçüde azalttığını ortaya koydu. Haftada 22 adet badem tüketmenin özellikle bağırsak kanseri riskini yüzde 57 oranında azalttığını söyleyen araştırma ekibinin başındaki Profesör Temidayo Fadel, "Badem ve ceviz tüketen hastalarda, kanserin tekrarlaması riskinin yüzde 42 oranında düştüğünü gözlemledik" diye konuştu. Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (ASCO) Başkanı Daniel Hayes ise, kalın bağırsak (kolon) kanseri hastalarının sağlıklı beslenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Beslenme listelerinde bulunması gereken bu kuruyemişler sadece onları sağlıklı tutmakla kalmıyor, aynı zamanda kanserin tekrarlamasını da engelliyor" dedi.