Zaferin Adı Türkiye! 15 Temmuz’da FETÖ darbesine direnenler A Haber’de
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi 9. yılında. Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamındaki etkinlik ve anmalar "Zaferin Adı Türkiye" temasıyla gerçekleştirilecek. Düzenlenecek programlara 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler de katılacak. O gece darbe girişimine direnen gazilerimiz ve şehit yakınları yaşadıklarını A Haber’de anlattı.
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Türkiye "Zaferin Adı Türkiye" temasıyla şehitlerini anıyor. Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenecek programlarda o geceye direnen gaziler ve şehit yakınları vatan savunmasındaki kahramanlık destanını A Haber'e anlattı.
Ekran görüntüsü / A Haber
DARBEYE DARBE YAPTIK! 8 MİLYAR CANLI İZLEDİ
Bir oğlunu şehit veren bir oğlu da gazi olan İhsan Ayanoğlu: O gece ülkemizin sağ salim düze çıkması için karanlık başlayan bir gecenin aydınlık sabahına ulaştığımız için şükürler olsun. Biz o gece Cumhurbaşkanımız Erdoğan başta olmak üzere devlet yetkililerimizin işareti üzerine sokaklara çıktık. Cebimizde bir tırnak çakısı bile yok gene elhamdülillah darbeye karşı darbe yaptık. Dünyanın da 8 milyar insana canlı olarak izlettik. Bunun için ne kadar övünsek, gururlansak azdır.
9 sene geçti ama hala daha 9 gün önceki gibi, 9 saat önceki gibi taptaze yüreğimizde. Bu anılarla yaşayacağız. Devletimiz var olduğu müddetçe, milletimiz dik durduğu müddetçe biz de devletimizin arkasında dimdik duracağız. İki evladım var bir de ben 3 kişi, birey olarak devletimin 7/24 emrinde ve de hizmetindeyim.
Ekran görüntüsü / A Haber
O GECE NELER YAŞANDI?
Biz o gece saat 12'de Cumhurbaşkanımızın konutunun önüne çıktığımızda rahmetli oğlum benden şarj cihazı istedi. Şarj cihazını verdim. Orada bize demek ki veda ediyormuş. Sarıldı annesine, bana. Eee, şarj cihazını verdim. Ondan sonra irtibatı kaybettik. Çünkü Kısıklı o kadar kalabalıktı ki yani elinden tutmadığın sürece kimseye ulaşamıyordun. Kimse kimseyi tanımıyor. Oradan sonra saat 1.30 gibi ben köprüye gelmeye karar verdik oradaki insanlarla beraber, halkla beraber. Köprüye geldiğimde Beylerbeyi Metrobüs durağına kadar gelebildim. Çünkü oradan insan selinden gişelerin oraya varamadık.
Buraya geldiğimde bir yaklaşık bir 15-20 saniye silahla ateş edildi. Nedendir hala daha bilemiyorum. Hemen rahmetli oğlumu aradım ve konuştuk. 8 dakika sonra bir kıyamet ateşi başladı ki hepimiz canımızın derdine düştük. Orada kaç dakika yattığımı hala daha kestiremiyorum. Aklım başıma geldiğinde hemen oğlumu aradığımda oğlumun telefonuna başkası baktı.



