Bakırköy Botanik Parkı 14 aydır kapalı! A Haber drone kamerasından özel görüntüler
İnsanların şehir içinde nefes alabileceği ve yeni bitki türlerini öğrenebileceği Bakırköy Botanik Parkı 14 aydır kaderine terk edildi. A Haber muhabiri Hasan Zahid Ezim o parktan detayları aktardı.
96 bin metrekarelik alana kurulan insanların şehir içinde nefes alabileceği aynı zamanda doğa içinde yeni bilgiler edinebileceği Bakırköy Botanik Parkı 14 aydır kapalı.
Şehrin içinde önemli bir alana sahip botanik park ne olacak? Milli server kaderine mi terk edildi? Detayları o parkta bulunan A Haber muhabiri Hasan Zahid Ezim aktardı.
NEREDEYSE 2 SENE OLACAK!
A Haber muhabiri Hasan Zahid Ezim: Bakırköy'de bulunan yaklaşık 96 bin metrekarelik alan yeşil alandan bahsediyoruz. Bu 96 bin metrekarelik alan aslında 14 aydır değil, biz A Haber ekibi olarak buraya 22 ay önce gelmiştik. 9 Ağustos 2023 tarihinde buradaydık. Bu da 22 aya tekabül ediyor.
Ekran görüntüsü / A Haber
671 GÜNDE HİÇ BİR İŞLEM YAPILMADI
Hatta öyle ki 671 gün önce gelmişiz. Burası 671 gün önce de bakımsız bir alandı. Biz buranın A Haber ekibi olarak bakımsızlığıyla alakalı yayını gerçekleştirmiştik. Bakın aradan 22 ay geçmiş, 671 gün geçmiş ve onun üstüne herhangi bir şekilde halen daha herhangi bir çalışma yapılmadı. Şu anda Bakırköy Parkı ciddi bir şekilde bundan 22 ay öncesine nazaran dahi halen daha kötü durumda.
Ekran görüntüsü / A Haber
BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMA YOK
Burası İstanbul'un en önemli yeşil alanlarından biriydi. 2013 yılında halka açılmıştı ve D-100 Karayolu kenarında yer alması sayesinde de oldukça yoğun ilgi görüyordu.
İşte bu park haberlere 14 aydır yansıdı ancak biz buraya 22 ay önce de gelmiştik. Yine bakım çalışması yapılmıyordu ve halen daha bugün de bakım ya da yenileme çalışmasına tabi tutulmadan kapalı durumda.



