A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
16 Aralık 2025, Salı
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Sadece dinler gibi yapanlar dikkat! O hareket sizi ele veriyor: Kimse fark etmiyordu ama… Savcıyı boğazlayarak öldürmüştü! Mahkemede tüyler ürperten ifadeler: Boğazını dairesel hareketlerle kesti TCDD işçi alımı sonuçları | TCDD 780 işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? Yeni yıl, yeni hayat: 2026’da 4 burç için büyük değişim kapıda Kardeşlerim’de tanıştılar! Berk Ali Çatal’ın sevgilisi bakın kim! Öğrenince hemen bir bardak dolduracaksınız! O yaş sonrası için büyük mucize Kabuğunu sakın çöpe atmayın! Toprakta gübre, evde temizlik, sofrada besin: Her alanda işe yarıyor Tolga Karel’in eski eşi isyan etti: 5. çocuğunu gözden çıkarmış!
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Özel Haber Haberleri Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?

Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?

A Haber
Giriş: 06.05.2023 12:25 Güncelleme: 06.05.2023 13:35
Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?

Türkiye hızlı şekilde 14 Mayıs seçimlerine doğru gidiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan meydanlarda milyonlarca insana hitap ediyor ve yeni müjdelerle halkın karşısına çıkıyor. Muhalefet ise sırtını dayağı PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile yıkımdan ve Batı’ya teslimiyetten bahsediyor. Peki muhalefet milli projelerden neden rahatsız? Kılıçdaroğlu’na HDP desteği ne anlama geliyor? Siyasetin sıcak gündemini A Haber canlı yayınına konuk olan Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici değerlendirdi.

14 Mayıs seçimlerine artık 8 gün kaldı. Cumhur İttifakı ve AK Parti büyük İstanbul mitingine hazırlanıyor. Meydanlar son haftaya girerken giderek ısınıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan gittiği her ilde halkın karşısına proje ve müjdelerler çıkıyor.

Peki seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor? muhalefet milli projelerden neden rahatsız? Kılıçdaroğlu'nda HDP desteği ne anlama geliyor? Merak edilen soruların cevaplarını A Haber canlı yayınına konuk olan Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici verdi.

Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?

Mustafa Destici'nin öne çıkan sözleri:

Bugün Tuzla'da programım vardı oradan yayına geldim. Gün içinde çok yoğun bir programımız var. Sahada durumlar Cumhur İttifakı lehine gelişiyor. Cumhurbaşkanımız ve adayımız lehine saha gelişmeler yaşanıyor. Sahada bizim lehimize yükseliş olduğunu görüyoruz. Vatandaşımızın önceden kafasında birtakım sorular vardı bunun temel sebebi 2020 yılında yaşanan bir pandemi vardı. Bu süreçte tedarik zincirlerinin kırılması ham madde fiyatlarının yükselmesi sorunlara yol açtı. Enerji bulunamaz hale geldi. Ülkemiz bu dönemi yönetmeyi bildi. İşte biz BBP olarak 4-5 alanda bir ülkenin kendi kendine yetmesi gerektiğini düşünüyoruz. Pandemi ve savaş gibi dönemlerde paranız bile olsa alamıyorsunuz.

Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?

Savunma Sanayii çok önemli ve bu alanlardan bir tanesi. Fırat Kalkanı Harekatı'nda bunu gördük kendi uçaklarımızın bombalarını bize vermediler ama şimdi hepsini kendimiz yapıyoruz. İlaç sanayi, burada Türkovac'ı ürettik. Gıda da kendi kendinize yetmek zorundasınız Türkiye'nin bu potansiyeli var. İşte bu alanda büyük atılımlar yapıyoruz. Enerji konusu da ülkenin varlığı için oldukça önemli. Enerji olmadığı zaman üretim yapılmıyor. Türkiye bu 4 alanda çok önemli atılımlar yaptı. Karadeniz'de kendi sondaj gemilerimizle parasal değeri 1 trilyon değere yakın 710 milyar metreküp doğalgazı bulduk. Bunun yanında Gabar'da petrol çıkardık. Bunların yanında tarım ve çiftçi, esnaf ve emekli destekleniyor.

Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?

En düşül emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Enflasyonun çok üzerinde bir artış yapıldı. Emekli maaşı burada yüzde 500 artmış durumda. Aynı durum çalışan kesimlerimiz ve memurlarımız içinde yapılmış. 700 bin işçi için zam görüşmeleri sürüyor. Şehir bacına küfreden bir takım insanlar buradan siyaset yapıyor ama istediklerini yapamayacaklar. İşçi kardeşlerimiz hakkı olanı toplu sözleşmede alacaklar. Bakın devletimiz toplamda 5 milyonu bulacak EYT sorununu çözdü. Peki bu EYT sorunu nasıl ortaya çıktı? Kemal Kılıçdaroğlu 97-99 SGK Genel Müdürü olarak görev yaptı. SGK battı ve maaş ödeyemez duruma geldi, 99'dan sonra iktidara gelen koalisyon hükümeti emeklilikte yaş sınırı getirdi. Burada milyonlarca insanını emeklilik hayali 10-15-20 yıl ileriye atıldı. Biz Cumhur İttifakı olarak verdiğimiz kanun teklifi ile bu sorunu ortadan kaldırdık. 500 binden fazla olan sözleşmeli sorununu ortadan kaldırdık. 2 milyondan fazla taşeron kadroya geçiş yaptı. Yine bizim verdiğimiz kanun teklifi ile 3600 ek gösterge hakkına kavuştu. Hem çalışırken maaşı biraz arttı hem de emekli olunca maaşın düşmesi engellendi. Beklentileri olan kesimler var biz bunlarla ilgili seçimden sonra gerekli kanuni düzenlemeleri yapacağız.

Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?

Türkiye şu anda vatandaşına verdiği doğal gazın yüzde 75'ini sübvanse ediyor. Biz elektrik, doğalgaz ve su da zaruri ihtiyaçların bedava verilmesi ondan sonra kademeli bir fiyat tarifesine geçilmesini parti olarak istiyoruz. En yüksek kesimde olanlarında gerçek değerinden verilmesini istiyoruz. Yani burada asgari ücretli için de sübvansiyon var en zengin içinde sübvansiyon var. Burada asgari ücretli desteklenmeli diğerinden tam fiyat alınmalı. Burada zaruri ihtiyaç kısmı da bedava olmalı.

Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?

Benim sahada gördüğüm şu; bundan 15 gün önce sorsalar 2. tura kalabilir derdim ama şu anda çok rahatlıkla 1. turda biteceğini öngörüyorum. Şu anda Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 49'un üzerinde. Buna yurt dışı oyları dahil değil. Yurt dışında 3 milyondan fazla oy var. Geçtiğimiz seçimde 1,5 milyon civarında oy kullanılmış. Katılım yüzde 50-55 olmuş ama bu seçimde katılımın yüzde 65 olması bekleniyor. Geçtiğimiz seçimde oy dağılımına baktığımızda Cumhur İttifakı yüzde 65 oy almış. Bu oyun muhafaza edildiği ve arttığı görülüyor. Burada oranlara bakıldığı zaman bizim lehimize 1 ila 1,5 puan fark var ve bunu eklediğimizde seçimin yüzde 51 civarında bir oyla 1. turada biteceğini düşünüyorum.

Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?

KILIÇDAROĞLU HDP İLE NE GÖRÜŞTÜ?

Kılıçdaroğlu HDP'ye Bakanlık ve yardımcılık sözü verdi. HDP yasal olabilir ama meşru değil. Kemal Kılıçdaroğlu alenen çıkıp 'Ben yerel yönetim özerklik şartını getireceğim' diyor. Yani ülkenin bir bölümüne özerlik vermeye kalkacak. Aynı Irak'taki gibi PKK'PYD'ye ülkenin güneyinde bölgesel yönetim verecek. Ülkenin güneyinde yani Suriye başka olacağına YPG olsun istiyor. Aklı cin gibi olan Kılıçdaroğlu PYD'nin PKK olduğunu bilmiyor mu? Selahattin Demirtaş'a ve Kavala'ya özgürlük vaat ediyor. Sırrı Sakık, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Öcalan'a özgürlük sözü verdiğini açıkladı bunu yalanlayan oldu mu? Çakma milliyetçi Meral Akşener buna bir şey söyledi mi? Ben bunu deyince kızıyorlar ama gerçek milliyetçi bu söze tepki verir. Meral Akşener de PKK'nın oyuna muhtaç. Bütün terör örgütleri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyor.

Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?

THE ECONOMIT'İN TARTIŞMALI KAPAĞI

Kendi sömürge düzenlerine karşı çıkanı yıkmak istiyorlar. Batı bizim kaybetmemizi istiyor. The Economist'in başında İngiltere'nin sömürgesinden sorumlu isim var. Bunlar kendi sömürge ve emperyalist düzenlerine kim karşı çıkarsa kimi bunun karşısında bir engel olarak görürlerse onu yıkmak istiyorlar. Bunu nitekim Türkiye'de denediler. Ayaklanmalar, darbeler denediler ama milletimiz ve Cumhur İttifakı olarak biz buna müsaade etmedik.

Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?
Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?Seçim ilk turda biter mi? Batı neden seçime müdahale ediyor?
BBP lideri Mustafa Destici A Haber’deBBP lideri Mustafa Destici A Haber’de BBP LİDERİ MUSTAFA DESTİCİ A HABER'DE

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
Eski Habertürk çalışanından Mehmet Akif Ersoy hakkında taciz itirafı
Savcıyı boğazlayarak öldürmüştü! Mahkemede tüyler ürperten ifadeler: Boğazını dairesel hareketlerle kesti
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Sadece dinler gibi yapanlar dikkat! O hareket sizi ele veriyor: Kimse fark etmiyordu ama…
  • TCDD işçi alımı sonuçları | TCDD 780 işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir?
  • Yeni yıl, yeni hayat: 2026’da 4 burç için büyük değişim kapıda
  • Öğrenince hemen bir bardak dolduracaksınız! O yaş sonrası için büyük mucize
  • Kabuğunu sakın çöpe atmayın! Toprakta gübre, evde temizlik, sofrada besin: Her alanda işe yarıyor
  • 17 Aralık - 1 Ocak ŞOK aktüel kataloğunda yılbaşı fırsatları başladı
  • Şivlilik geleneği nedir? 2025 Şivlilik ne zaman, nerede kutlanacak?
  • Avatar 3 vizyon tarihi netleşti: Avatar 3 Ateş ve Kül konusu ne, oyuncuları kimler?
  • 55’ten sonra unutkanlık kader değil: Bilim insanları beyni genç tutmanın yollarını anlattı
  • Uzun yaşamın anahtarı bulundu mu? İşte 100 yaşını görmenin bilimsel şifresi
  • Şişme mont nasıl yıkanır? Topaklanma tarih oluyor: Montu anında eski formuna kavuşturuyor
  • Barajlarda güncel tablo: İstanbul, Ankara ve Bursa’da su seviyesi ne durumda?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS