6’lı koalisyonun içindeki ihanet sarmalı! Temel Karamollaoğlu’nun ittifak bedeli
2 Mart gecesi Saadet Partisi’nin binasında başlayan aday açıklama tiyatrosu 72 saat süren kirli pazarlıklar sonrasında 6 Mart’ta yine Saadet Partisi’nin önünde noktalandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın adayı oldu. Siyasetin sıcak gelişmelerini A Haber’de yayınlana Satır Arası programına katılan avukat Mustafa Kemal Çiçek ile Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan değerlendirdi.
Meral Akşener, 3 Mart'ta 6'lı koalisyonu "Kumar ve Noter Masası" olarak nitelendirip, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan edecekleri gerekçesiyle sert sözlerle eleştirip dağıtmıştı. Akşener bu açıklamasından 72 saat sonra, "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu da cumhurbaşkanı yardımcısı olursa dönerim" şartıyla 6'lı koalisyona geri dönmüştü.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı geride kalan gün bu şart kabul edilerek ilan edildi ve bu durum yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. 7 yardımcılı formülün krizlere gebe bir durum olduğu, çift başlılık yaratacağı gibi eleştiriler CHP yandaşı gazeteciler tarafından da eleştirilmeye başladı. Siyasetin sıcak gelişmelerini A Haber'de yayınlana Satır Arası programına katılan avukat Mustafa Kemal Çiçek ile Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan değerlendirdi.

Avukat Mustafa Kemal Çiçek'in canlı yayında öne çıkan sözler:
"Millet İttifakı'nın içerisine baktığımız zaman CHP'nin genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rahmetli Deniz Baykal'a ihanet etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu rahmetli Necmeddin Erbakan'a ihanet etmiştir. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önce Tansu Çilller'e sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ihanet etti. Bunlar hep bir süreç içerisinde gidip gelmişler. Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ise kendilerine hayallerini bile kuramayacakları makamları veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ihanet etmiştir.










