TUS 2. tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 TUS yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? ÖSYM DUYURULAR
TUS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek müjdeli habere çevrildi. 2022 2. TUS tercih işlemleri 25 Ekim'de sona ermişti. Tıpta uzmanlık için tercih bildiriminde bulunan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi iple çekiyor. TUS yerleştirmeleri hakkında merak edilenleri yazımızda ele aldık. Peki, TUS 2. tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 TUS yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? İşte cevaplar...
TUS 2. tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM tarafından 2022 TUS 2. tercihleri 19-25 Ekim tarihleri arasında alındı. TUS tercih bildiriminde bulunan adaylar, heyecan içinde yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Bu kapsamda internet üzerinden "TUS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?" gibi sorular araştırılmaya başlandı. Peki, TUS 2. tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 TUS yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? İşte haberin detayları...
TUS 2. YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?
Hemen şunu belirtelim ki, 2022 TUS 2. yerleştirme sonuçları henüz duyurulmadı. TUS tercih sonuçları, tercihlerin tamamlanmasının ardından 1 hafta içerisinde erişime açılıyor. Buna göre, 2022 TUS 2. dönem yerleştirme sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.
Adaylar TUS yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.
Ücret, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM'den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59'a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.
KAYIT, ATAMA BİLGİLERİ VE GEREKLİ BELGELER
Adaylar TUS yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Bu ilan tarihinden bir iş günü sonra başlamak üzere, adayların yerleştirildikleri kurumlara 10 iş günü içerisinde kayıtlarını yaptırmaları zorunludur.
Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Tıpta Uzmanlık Eğitimi programlarına yerleştirilen adaylara ait yerleştirme sonuç bilgilerini, ÖSYM'den edinecekleri şifreleri ile internet üzerinden fss yoluyla almaları sağlanacak.
Birden fazla uzmanlık dalında uzmanlık eğitimi için uzmanlık eğitimi programlarına yerleştirilenlerden, atanmak için kurumlara başvuranlardan Kanuna uygun olarak; Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamladığına dair belge/Devlet Hizmeti Yükümlülüğünün tamamlanmasına 9 aydan daha az bir sürenin kaldığına dair belge istenecek.
Üniversite tıp fakültelerindeki programlara seçilen adaylar üniversitelere, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversite tıp fakültelerindeki programlara seçilen adaylar ilan edilecek belgelerle birlikte Sağlık Bakanlığına, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumundaki programa seçilen adaylar ise Adli Tıp Kurumu Başkanlığına, ilan edilen başvuru tarihleri arasında istenen tüm belgelerle birlikte başvurmalıdırlar. Herhangi bir nedenle süresi içinde başvuruda bulunmayan veya eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
TUS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerde veya Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerindeki programlardan birine yerleştirilen yabancı uyruklu adayların kayıt için bu kılavuzda yazılı olan süre içinde o programın bağlı olduğu üniversiteye veya Sağlık Bakanlığına başvurmaları gerekir. Kayıt sırasında diğer adaylardan istenen belgelere ek olarak yabancı uyruklu adayların aşağıdaki belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.
a) Ana dal uzmanlık eğitimi yapmak için Türkiye'deki tıp fakültelerinin birinden mezun olunduğunu gösteren diploma veya yabancı ülkelerdeki tıp fakültelerinin birinden mezun olup YÖK'ten alınmış denklik belgelerinin noter tasdikli örnekleri,
b) Mesleki konuları izleyebilecek derecede Türkçe bildiklerini ölçmek amacıyla Tıpta Uzmanlık Kurulunun belirleyeceği bir kuruluş tarafından yapılan Türkçe dil bilgisi sınavında başarılı olduklarına dair belgenin aslı veya noter tasdikli örneği (Uzmanlık eğitimine başladıkları tarihten itibaren en geç bir yıl içerisinde sunmak zorundadır. Aksi takdirde bu kişilerin uzmanlık öğrenciliği ile ilişikleri kesilir. Türkiye'deki tıp fakültelerinin Türkçe bölümlerinden mezun olanlarda, Türkçe dil bilgisi başarı belgesi aranmaz.),
c) Türkiye'de ikametlerine izin verildiğine dair Emniyet Genel Müdürlüğünden alınmış belgenin noter tasdikli örneği,
ç) Uzmanlık eğitimi süresince kendilerine burs verileceğini veya Türkiye'deki giderlerinin karşılanacağını belirten belge.