Usta oyuncu Ahmet Levendoğlu'na veda! Son yolculuğuna uğurlandı

2025 yılının ilk üç ayında, Türk sanat dünyası birçok değerli ismini kaybetti. Bir acı haber de usta oyuncu Ahmet Levendoğlu'ndan geldi. 80 yaşında hayatını kaybeden oyuncu için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Sevenlerinin akın ettiği törende ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, '5 yıl hocalığımı yaptı. Çok değerli bir insandı' dedi. Levendoğlu'nun naaşı, törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.
Binbir Gece, Küçük Kadınlar, Kara Ekmek gibi yapımlardaki rolleriyle tanınan usta oyuncu Ahmet Levendoğlu, 80 yaşında hayata veda etti. Acı haberi oyuncu Yıldıray Şahinler duyurdu.
Kaynak: Instagram
ACI HABERİ DUYURDU
Yıldıray Şahinler, paylaşımında "Hocam. Ahmet hocam! Üzerimde çok büyük emeği olan, sahnede oyuncuya öz güven gibi çok büyük bir silah kazandıran, "ilke" sözcüğünün yaşayan anıtı, büyük oyuncu Ahmet Levendoğlu. Huzurla uyu. Hakkını helal et. İkinci fotoğrafta sınıfımızın devam çizelgesi var. Saklamış. Ne denli titiz bir tiyatro adamı olduğunu o çizelgeden, ne kadar iyi bir hoca olduğunu da sınıftaki isimlerden anlayabilirsiniz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Instagram
SEVENLERİ AKM'YE AKIN ETTİ
Oyuncu, yönetmen, çevirmen ve yazar Ahmet Levendoğlu, 80 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçı için bugün AKM Tiyatro Salonu'nda tören düzenlendi. Törene ailesi, dostları, öğrencileri ve sevenlerinin yanı sıra oyuncu Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Selçuk Yöntem, Oktay Kaynarca gibi çok sayıda ünlü isim katıldı. Törende oğlu Emin Levendoğlu ile sanatçının yakın dostları ve öğrencileri söz alarak Ahmet Levendoğlu'nu anlattı. Konuşmalar sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
Kaynak: DHA
"NASIL HARİKA BİR EĞİTMEN OLDUĞUNU DAHA İLK GÜNLERDE GÖSTERDİN HEPİMİZE"
Törende, Levendoğlu'nun öğrencisi, meslektaşı ve dostu olan oyuncu Zuhal Olcay bir konuşma yaptı. Olcay, "Hocam, meslektaşım, yol arkadaşım Ahmet Levendoğlu, bugün burada seni sevenler, evlatların, öğrencilerin, meslektaşların seni sonsuzluğa uğurlamak için toplandık. Yurt dışından dönüp bize, ilk öğrencilerine hocalık yapmaya başladığın o ilk yılı hatırlıyorum. Pardon, düzeltiyorum, anımsıyorum… O kelimeyi kullanmamı isterdin. O zamanlar henüz 26-27 yaşlarında olmalıydın, genceciktin. Nasıl harika bir eğitmen olduğunu daha ilk günlerde gösterdin hepimize. Değerli, çok değerli hocam Ahmet… Sana çok teşekkür ederim hayatıma dokunduğun, bana kattıkların ve böyle sağlam bir karakterle, değerli bir tiyatro insanıyla yol arkadaşı olmama izin verdiğin için. Seni çok seviyorum. Huzurla uyu" dedi.
Kaynak: DHA
Oyuncu Haluk Bilginer, "Türkiye için çok önemli bir değer kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun, iyi ki yaşamış" diye konuştu.
Selçuk Yöntem, "Değerli hocamızı kaybettik. Söyleyecek bir şey yok. Allah rahmet eylesin. Tiyatromuz için büyük kayıp" ifadelerini kullandı.
"SEVDİĞİMİZ BİR İNSANDI"
Oktay Kaynarca ise "Birçok kişinin hocasıydı. Benim de hocamdı konservatuardan. 5 yıl hocalığımı yaptı. Çok değerli bir adamdı. Ahmet hocamın yolculuğu burada bitti ama bence güzel bir yolculuğu oldu. Sevdiğimiz bir insandı. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Törenin ardından, aralarında Oktay Kaynarca'nın da bulunduğu sanat dünyasından pek çok isim, Ahmet Levendoğlu'nun tabutunu omzunda taşındı. Usta sanatçı, törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Kaynak: DHA
SEVENLERİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Levendoğlu'nun vefat haberini alan ünlü isimler; üzüntülerini, taziye mesajlarıyla dile getirdi.
Nevra Serezli: Robert Koleji sınıf arkadaşım Ahmet Levendoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Başımız sağ olsun.
Gülsin Onay: Ahmet Levendoğlu'nu kaybetmişiz... Mekânı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Yakın dostum, sevgili Eren'ciğimin babası, tiyatro dünyamızın büyük ustası, hocaların hocası... Huzur içinde yatsın. Ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza baş sağlığı ve sabırlar dilerim.
Zuhal Olcay: Canım Hocam Ahmet Levendoğlu... Huzurla uyu.
Emre Altuğ: Mekânınız cennet olsun hocam.
Ceyda Düvenci: Kıymetler tek tek gidiyor.
Kaynak: A HABER ARŞİV
AHMET LEVENDOĞLU HAKKINDA
İstanbul'da 1945'te dünyaya gelen Ahmet Levendoğlu'nun babası Tarık Levendoğlu, Devlet Tiyatrolarına kaynak yetiştiren Tatbikat Sahnesi'nin dekor kostüm öğretmeni ve teknik müdürüydü.
Robert Kolej'den mezun olduktan sonra İngiltere'de Krallık Tiyatro Sanatı Akademisinde gördüğü tiyatro öğrenimini 1969'da tamamlayarak Exeter Northcott Theatre'da bir sezon oyunculuk yapan Levendoğlu, 1971-1976 arasında Ankara, 1978-1980 yıllarında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı.
Kuruluş döneminde İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun müdür yardımcılığını üstlenen oyuncu, 1971'den itibaren tiyatroda öğretmenlik yaptı.
Ankara Devlet Konservatuarı, İstanbul Devlet Konservatuarı, Boğaziçi Üniversitesi ve Akademi İstanbul gibi kurumlarda ders veren Levendoğlu, "Kırık Hayatlar", "Ateşten Günler" adlı televizyon dizilerinde, "Young Indiana Jones" adlı Amerikan dizisinde, "Baharın Bittiği Yer" ve "Yaz Yağmuru" filmlerinde oyunculuk yaptı.
Kaynak: AA
