🔴 CANLI | A Haber ekipleri savaş hattında | İran, İsrail, Lübnan! İşte bölgelerden son durum

Katil İsrail dünyayı her geçen gün savaşa sürüklüyor. A Haber ekipleri gerilimin ilk anından itibaren sıcak cephe hattından gelişmeleri anbean aktarıyor. A Haber muhabiri İslim İstanbullu Tel Aviv'den, Ata Gündüz Kurşun Beyrut'tan ve Ekber Karabağ ise Tahran'dan son durumu aktardı. İsrail saldırına karşı gergin bir bekleyişin olduğu İran'da sıcak gelişmeler yaşandı. Kudüs Gücü komutanı İsmail Kaani'nin gözaltına alındığı ve sorgu sırasında kalp krizi geçirdiği iddia edildi. İsrail'in dün yaptığı saldırıda enkaza dönen bölgeyi ekiplerimiz görüntüledi. Heronlar sürekli olarak enkaz üstünde ve sesleri kulakları tırmalıyor.

Terör devleti İsrail Gazze'deki katliamının ardından gözünü Lübnan ve Suriye'ye çevirdi. Orta Doğu'da tansiyon her geçen gün artıyor.

A Haber ekipleri ilk andan itibaren sıcak bölgelerden en özel görüntülerle son dakika gelişmeleri aktarıyor.

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

CANLI ANLATIM
15:35 11 Ekim 2024

İSRAİL VAHŞETİNİ A HABER GÖRÜNTÜLEDİ

Ata Gündüz Kurşun: İsrail barbarlığını dün gece yine gösterdi. Dahiye'nin dışında Beyrut'un kent merkezi diye tabir edebileceğimiz bir noktadayız. Dün gece saatlerinde işte bulunduğumuz bu nokta katil İsrail ordusu tarafından hedef alındı. Halen daha yakınlarının yasını tutan insanlar var.

Burada 4 farklı bina vardı ama İsrail savaş uçakları işte bu binaları adeta yerle bir etti. Burada moloz yığınları var. Enkaz kaldırma çalışmaları sona erdi. 20'nin üzerinde kişi burada hayatını kaybetti. 100'ün üzerinde de yaralı var. 6  civarında vatandaşın da enkazların altında olduğu söylendi ama öğle saatlerinde bu arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Sadece bu noktalar değil çevredeki binalarda kullanılamaz hale geldi. Geride bıraktığımız dakikalarda buradan birkaç parça eşyasını alıp gidenleri gördük.

Bir taraftan da Birleşmiş Milletler unsurlarından bahsediyoruz. İsrail dün ve bugün UNIFIL güçlerini hedef aldı. Yine gözetleme üstlerine bir saldırı düzenlendi İsrail tarafından. İsrail yönetimi 30 Eylül'de UNIFIL’e kara harekatına başlayacağız. Bulunduğumuz bölgelerden geri çekilin şeklinde bir uyarı yapmıştı ancak UNIFIL buna karşı çıkmıştı. Biz burada görevimizi yapacağız, görevimizin başındayız demişti ama geldiğimiz süreç itibariyle artık İsrail’in hedefinde Birleşmiş Milletler unsurları da var. Yaralanan iki asker vardı dün. Endonezya uyruklu olduğu belirtildi. Bir gerçek var ki İsrail Lübnan'ın dört bir tarafını vurmaya devam ediyor. Günlerdir Dahiye semtinden bahsediyorduk. Dahiye semtinin haricinde hedef alınan 5. nokta burası artık. İsrail Dahiye'den sonra en kapsamlı hava saldırılarından bir tanesini işte buraya düzenledi. Enkazın üzerinden halen daha dumanlar yükselmeye devam ediyor. İsrail heronları sabahtan bu yana uçuyor.

14:12 11 Ekim 2024

ENKAZDAN ÇIKARILAN KUR’AN

Ata Gündüz Kurşun: Burada bir arabanın üzerinde Kur’an-ı Kerim var. Enkazdan çıkarılıp buraya konulmuş. Bakıldığı zaman köşe kısmında bir tahribat olmuş ama sağlam şekilde duruyor.

İsrail heronları hala hava uçmaya devam ediyor. Hedefler belirleniyor ve sonrasında katliam uçakları bomba yağdırıyor. Bölgede yeniden bir saldırı bekleniyor.

12:25 11 Ekim 2024

A HABER İSRAİL'İN VURDUĞU NOKTADA

Ata Gündüz Kurşun: İsrail hava unsurları dün akşam saatlerinde Beyruıt’a çok kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi. Hizbullah’ın öldürülen lideri Hasan Nasrallah’ın kayınbiraderinin hedef alındığını duyurdu. Can kaybı sayısı sürekli olarak artıyor yaralı sayısı 100Ün üzerinde.

Burada her bir tarafta enkaz yığınları görüyoruz. Araçlar hurdaya dönmüş durumda. Kurtarma ekipleri çalışmalarını devam ettiriyor. Enkazlarda hala dumanlar çıkmaya devam ediyor. İsrail barbarlığı ve vahşeti burada en net şekilde görülüyor.

Burada 4 bina hedef alındı ve yerler bir edildi ancak çevredeki binalarda onlarca daire de kullanılamaz hale geldi. Aileler bazı eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. Duvarlarda ailelerin fotoğraflarını görebiliyoruz. İsrail günlerdir Beyrut’u vuruyor ve burayı Gazze’ye çevirmeye çalışıyor. Yangınlar devam ediyor ve Hizbullah bu konuda yetersiz kalıyor.

HERONLAR HALA HAVADA

Bölgede arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları bölgede devam edecek. 6 kişinin daha enkazların altında olduğu belirtiliyor. Çok sayıda araç tahrip olmuş durumda. Burada kurtarma çalışmaları devam ederken İsrail heronları hala hava uçmaya ve görüntü almaya devam ediyor.

Bölgede özellikle son 1 haftadır inanılmaz bir heron hareketliliği var. İsrail bundan önce Dahiye vuracağı noktaları bildiriyor ve uyarı yapıyordu. Tehdit mesajlarından kısa süre sonra bombalar atılıyordu ancak dün gece yapılan saldırı için bir uyarı yapılmadı.

EKİPLER ENKAZDA

Saatler 12. 15’i gösterdiğinde bölgede çalışan kepçe ayrıldıktan sonra kurtarma ekipleri tekrar enkazın üzerine çıktı ve 6 kişi bulmaya çalışıyor. Sokağa bakıldığında ise üst üste geçmiş ve hurdaya dönmüş araçları görebiliyorsunuz. Bölgeden hala yangınlar sürüyor ve dumanlar yükseliyor. Katil İsrail ordusu tarafından siviller katledil8meye devam ediyor.

Vurulan bölgede hem Şiiler hem Sunniler hem Hristiyanlar yaşıyor. Hizbullah’ın hedef alındığı söyleniyor ama burada siviller hedef alındı. Burada 4 bina yıkıldı ve 22 kişi yok edildi. Yani Dahiye bölgesinin dışına yapılan bu saldırının bir amacı yok tamamen sivil katliamı. Ölenler arasında çocuklar var. Heronlar sürekli olarak enkaz üstünde ve sesleri kulakları tırmalıyor.

10:41 11 Ekim 2024

İSRAİL BASINI YAZDI! SALDIRI SENARYOLARI

İslim İstanbullu: İsrail güçlerinin Gazze’deki saldırgan tavrı Lübnan’da aynı şekilde devam ediyor. Gazze’de son 1 yılda 42 bin insan katledildi. Lübnan’da son 1 ay da ölenlerin sayısı 2 bini aştı. Dün Beyrut’un merkezine yapılan saldırılarda ise 22 kişi hayatını kaybetti. Saldırılar herhangi bir tahliye çağrısı verilmeden yapıldı.

İsrail basınında ABD ve Netanyahu yönetiminin saldırı konusunda mutabakata vardığını yazdı. Nükleer ve petrol tesislerinin vurulması gibi planlar konuşuluyor. Ancak global bir akaryakıt krizi endişeleri var.

Öte yandan İsrail’in kuzeyi oldukça hareketli. İsrail Lübnan sınır hattının olduğu Hayfa ve Yukarı Celile hattı çok sıcak çatışmalara sahne oluyor.

09:43 11 Ekim 2024

İRAN'DA GERGİN BEKLEYİŞ

Ekber Karabağ: İran'da en çok konuşulan mesele İsmail Kaani'nin sağlık durumu ile ilgili gelişmeler. Dün bazı Arap basını ismini açıklamadığı bazı kaynaklara dayandırarak İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Başkomutanı İsmail Kaani'nin gözaltına alındığını ve sorguya çekildiğini iddia etti. Hatta söz konusu Arap medyası İsmail Kaani'nin sorgu sırasında kalp krizi geçirdiğini yazdı. Aslında geçtiğimiz günlerde de İsmail Kaani'nin durumu sıkça tartışma konusu olmuştu ve buna gerekçe olarak yani gözaltına gerekçe olarak da Devrim Muhafızları'ndaki bazı sızmalar ön plana çıkarıldı.

İran'dan gelen resmi açıklamalarda bu haberin doğru olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapılmazken İran medyası bu haberin doğru olmadığını yazıyor. Aslında İsmail Kaani en son Hasan Nasrallah öldükten sonra Tahran'da düzenlenen bir taziye merasiminde görüntülemişti.  O tarihten sonra artık kameraların karşısına geçmedi. Hatta bir ara geçtiğimiz günlerde Lübnan Safiyüddün ile birlikte İsrail'in düzenlediği bombalama sırasında öldüğü veya yaralandığına ilişkin iddialar yine Batı medyasında yer almıştı. Fakat İran tarafı bu iddianın doğru olmadığını ve kendisinin sağ olduğunu bildirmişti. Hatta iki gün önce İranlı bir yetkili kendisi için ülke lideri tarafından üstün madalya verileceğini  bildirmişti. Fakat bu meseleler gelişmeler devam ederken dediğim üzere Arap basını komutanın gözaltına alındığını duyurdu.

Lübnan Suriye sınırında bulunan sahra hastanesinin dün gece saatlerinde İsrail tarafından vurulduğunu bildirdi. İran bunu şiddetli bir şekilde kınadı. Bunun suç olduğunu, uluslararası çapta bir suç olduğunu ve kınanması gerektiğini ifade etti. İran'dan gelen yeni açıklamadan söz konusu saldırıda herhangi bir İranlı sağlık mensubunun ölmediğini ancak sahra hastanesinin tamamıyla tahrip edildiğini bildirdi.

14:01 10 Ekim 2024

İSRAİL BM BARIŞ GÜCÜNE ATEŞ AÇTI

İsrail tarafından Lübnan’ın güneyindeki 3 UNIFIL mevzisine ateş açıldı.

Ata Gündüz Kurşun: İsrail 30 Eylül’de BM Lübnan Geçici Barış Gücü’nü uyarmıştı. Biz operasyon düzenleyeceğiz o nedenle de görevlerinizi sonlandırın demişti. İsrail uyarılara rağmen kara katliamına başladı. İsrail günlerdir Dahiye semtini vuruyor. Bir taraftan da Lübnan’ın farklı noktalarını hedef almaya devam ediyor. BM’nin Lübnan’ın güneyindeki 3 ayrı noktasına saldırı gerçekleştirdi. 2 kişi yaralandı.


TÜRK ASKERLERİ VAR MIYDI?

Barış gücünde birçok ülkenin askeri var. Hatta Türkiye’nin de yaklaşık 800 civarında askerinin olduğu belirtiliyor. Ganalı askerler vardı İrlanda’nın askerleri var. Birçok ülkenin askeri bulunuyor sınır hattında.

Muhtemelen başka bir bölgedeler çünkü karadan girdikleri nokta belli biz bulunduğumuz o bölgede bir Türk askeri varlığına rastlamamıştık ama 100 km’lik bir sınır hattından bahsediyoruz. BM’nin çok sayıda üssü var. Şu an itibariyle Mehmetçiklerimizin olduğu nokta ile alakalı bir bilgi gelmedi.

"BM İSRAİL'İN HEDEFİNDE"

A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Vişne Korkmaz, “BM, İsrail’in hedefinde olan bir örgüt diyebiliriz” dedi.

12:26 10 Ekim 2024

A HABER EKİBİ VURULAN OTELDE

Ata Gündüz Kurşun: İsrail Lübnan’ın dört bir tarafını vurmaya ve sivilleri katletmeye devam ediyor. Sayda kentinde Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak faaliyet sürdüren bir butik otel burası.

Enkaz haline dönmüş durumda. Binaların camları kırılmış. Çok sayıda hasar var. İsrail barbarlığını sizlere daha yakından gösteriyoruz. Bu bombalanan binada 8 kişi hayatını kaybetti. 17 kişi de yaralandı.

11:05 10 Ekim 2024

İSRAİL MÜLTECİ KAMPLARINI VURDU

Ata Gündüz Kurşun: Sayda kentindeyiz şu anda birazdan o köye ulaşacağız ancak şu bir gerçek ki İsrail sadece başkent Beyrut’u değil sadece Dahiye semtini değil aynı zamanda Sayda kenti Sur kenti bir taraftan da Bekaa Vadisi ve Baalbek bölgesini vurmaya devam ediyor.

Sayda’ya bağlı bir köyde mültecilerin kaldığı bir otel İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındı 4 kişi hayatını kaybetti. 10 kişinin de yaralandığı gelen bilgiler arasında.

OKULA SALDIRDILAR

Sur kentinde İsrail bir okula saldırı düzenlendi. Hayatını kaybeden öğretmenlerin de olduğu yine gelen bilgiler arasında.

Dahiye’yi adeta ikinci bir Gazze’ye çevirmek için İsrail gece gündüz bombardımanını sürdürüyor. Dahiye semti üzerinden dumanların eksik olmadığı bir semt haline geldi. Çıkan dumanlar Beyrut’un neredeyse 3’te 1’ini kaplamış durumda.

10:30 10 Ekim 2024

İSRAİL GÜNE SİREN SESLERİYLE UYANDI

İslim İstanbullu: İsrail yine güne siren sesleriyle uyandı. Kuzey noktası olan İsrail Lübnan sınır hattının olduğu noktada bizlerin de daha önce defalarca yayın yaptığımız bölgede yoğun bir hava saldırısıyla karşı karşıya kaldı İsrail. Dakikalar önce cep telefonlarımıza yine sirenler çalındı.

Dün 200’ün üzerinde roket atışı gerçekleştirildi İsrail’e. Arık İsrail Demir Kubbe'den geçen roketlerin neden geçebildiğine dair yoğun bir araştırma içerisine girmiş durumda. İlk çıkan sonuç yoğunluk sebebiyle oldu. 

"İKİ KOMUTAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Yeni bir bilgi olarak İsrail'in iki Hizbullah komutanını daha öldürdüğüne dair sabah saatlerinde bir bilgi elimize ulaştı. Yani İsrail'in suikast zincirine her geçen gün yeni bir halka daha eklenmiş oluyor. 

09:20 10 Ekim 2024

OLASI SALDIRIYA YANIT VERECEK Mİ?

Ekber Karabağ: İsrail’in ne zaman ve ne düzeyde İran’a bir saldırı yapacağı İran’da da tartışılıyor. Bazıları İsrail’in aynı nisan ayında olduğu gibi İran’a karşı sadece bir sembolik operasyon yapacağı görüşünde.

Ancak bazıları İsrail’den gelen açıklamalara istinaden İran’a karşı İsrail’in saldırısının çok ağır olacağını belirtiyor. İranlı yetkililer de her fırsatta böyle bir saldırının olması halinde misliyle karşılık vereceklerini ifade ediyorlar. Her gün bu konuyla ilgili onlarca açıklamalar geliyor.

16:21 09 Ekim 2024

İSRAİL'E 40 ROKET ATIŞI

İslim İstanbullu: İsrail’in kuzey noktası Lübnan’dan gelen yoğun roket saldırısıyla karşı karşıya kaldı dakikalar önce. İki kişi hayatını kaybetti. 5 kişi yaralandı. 40 roket atışı gerçekleştirildi.

Yeni bir gelişme olarak İsrail ordusuna ait 130 asker Netanyahu'ya bir mektup yolladı. Mektupta esir takası yapılmazsa orduda görev yapmayacakları yazdıklarına dair İsrail basınında bir haber okuduk. 

Saldırılar devam ediyor. Bizler de ara ara siren seslerini duyabiliyoruz. Özellikle kuzey noktalarının hedef alındığını görüyoruz. O noktada İsrail ordusuna ait askeri uçaklar da var.

Kuzey bölgesinde bazı noktalar askeri alan ilan edildi sivillerin girişine izin verilmiyor.

 

 

11:22 09 Ekim 2024

GAZZE'DEKİ SENARYO LÜBNAN'DA UYGULANIYOR

İslim İstanbullu: İsrail iki gündür Hizbullah’ın yoğun roket atışlarıyla karşı karşıya. Özellikle Tel Aviv ve Hayfa başta olmak üzere kuzey noktaları hedef alınıyor. Hayfa’da isabet eden noktaların da olduğunu biliyoruz.

Caddeyi de size gösterelim. Tel Aviv’in en kalabalık caddelerinden biri. Demir Kubbe’nin imha edemediği roketler de var. O roketler bazı binalara isabet etti ve yaralıların olduğuna dair bilgiler var elimizde. Orta Doğu hiç olmadığı kadar diken üstünde. 

İsrail’in saldırgan tavrı Lübnan’a taşmış durumda. Gazze’de 41 binin üzerinde kişi katledildi. Lübnan’da da 2 binin üzerinde masum sivil hayatını kaybetti. Hala devam eden çatışmalar var. Birçok nokta İsrail’in yoğun saldırısı ile karşı karşıya kalıyor.

Gazze’deki senaryo Lübnan’da da uygulanmak isteniyor.

ŞAM VURULDU

Şam’a bir saldırı yapıldı. 50’nin üzerinde sivilin hayatını kaybettiğine dair bilgiler var.

İran’a misilleme yapılacak ama İsrail hükümeti aceleci davranmıyor.

09:30 09 Ekim 2024

TAHRAN'DA "MİSİLLEME" KORKUSU

Ekber Karabağ: İran’da kısmi bir gerginlik söz konusu. Şu anda bir sükunet var. İnsanlar birbiriyle buluştuklarında ilk sordukları soru İsrail’in ne zaman nasıl vuracağı oluyor. Genel kanı da İsrail’in sivil hedefleri değil askeri hedefleri vuracağı yönünde.

İsrail’in İran’a yönelik bir saldırısı beklenirken Şam’da bir saldırı oldu. İran elçiliğine yakın birde gerçekleşti. İran saldırıyı kınarken herhangi birinin ölmediği bildirildi.

"MİSLİYLE KARŞILIK VERİLECEK"

İran çok hazırlıklı olduğunu bildiriyor. Son olarak İran Dışişleri Bakanı, İran’ın altyapısına yönelik bir saldırı yapılması durumunda misliyle karşılık vereceklerini bildirdi. İsrail’de hangi hedeflerin vurulacağının hazır olduğunu bildirdi. Silahlı kuvvetlerin hazırlık durumunda olduğunu ifade etti. Her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu bildirdi. Savaş istemediklerini ancak savaştan da korkmadıklarını bildirdi.

A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.