Nevşehir’de peribacası çöktü: 3 ölü 5 yaralı! İlk görüntüler ahaber.com.tr'de

Nevşehir’de peribacası çöktü: 3 ölü 5 yaralı! İlk görüntüler ahaber.com.tr'de

Kapadokya’da Göreme Açık Hava Müzesi girişindeki peribacasının çökmesi faciaya yol açtı. Olayda 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları tamamlanırken olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.

Göreme Açık Hava Müzesi civarında, bölgede etkili olan sağanak nedeniyle peribacasından çöken kaya parçaları vatandaşların bulunduğu bölgeye düştü.

İşte peribacasının ilk çökme anı (Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü) İşte peribacasının ilk çökme anı (Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü)

İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yaptığı incelemede, 3 kişinin kaya parçalarının altında kalarak hayatını kaybettiği belirlendi.

BAKAN ÇİFTÇİ DUYURDU: ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Nevşehir'in Göreme beldesinde meydana gelen peribacası çökmesinin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Olayda 3 kişi hayatını kaybederken 5 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Bakan Çiftçi, ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını fedakârca ve titizlikle yürüttüğünü belirtti.

Hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyen Çiftçi, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu.

Nevşehir Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünün sosyal medya hesabındaki paylaşıma göre, Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyü yakınlarındaki Paşabağları Ören Yeri'nde gezintiye çıkan bir turist, fotoğraf çektirmek için çıktığı peribacasının yamacında mahsur kaldı.

Olay yerinde çalışmaları takip eden Vali Kök, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün saat 15.15 itibarıyla aşırı yağıştan kaynaklanan bir toprak kayması oldu. Nevşehir ili Göreme beldesinde toprak kayması sonucu oluşan kaya düşmesinden dolayı şu an itibarıyla 2 şahsın maalesef cenazesine ulaştık, 1 yaralıyı hastaneye sevk ettik. Olay yerinde arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz tüm imkanlarıyla olay yerinde çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Nevşehir'de peribacasından kopan kaya parçalarının altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti (Foto: AA)Nevşehir'de peribacasından kopan kaya parçalarının altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti (Foto: AA)

"2 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ, 5 KİŞİ YARALANMIŞTIR"
Adalet Bakanı Akın Gürlek ise "Nevşehir'imizin merkez ilçesine bağlı Göreme beldesinde meydana gelen peribacası çökmesine ilişkin Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığımızca ivedilikle soruşturma başlatılmış, 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz ve 2 Cumhuriyet Savcımız görevlendirilmiştir. İlk belirlemelere göre olayda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştır. Enkaz altında kalmış olabilecek diğer kazazedelerin tespit edilmesi amacıyla arama ve kurtarma ekipleri çalışmalarını koordineli ve yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Arama ve kurtarma çalışmalarının bir an önce olumlu sonuçlanmasını temenni ediyorum. Nevşehir'imizde yaşanan bu acı olaydan etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü kaza ve afetten muhafaza eylesin." ifadelerine yer verdi.

ALANDA HASSAS DİNLEME YAPILIYOR
Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde peribacasından kayaların düştüğü alanda ekiplerin titiz çalışması devam ediyor. Kopan kaya parçalarının altında kalan olup olmadığını belirlemek için ekipler zaman zaman sessizlik isteyerek, hassas dinleme çalışması yapılıyor. Kayaların düştüğü bölge havadan da görüntülendi. Ekiplerin çalışmaları devam ediliyor.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin