İstanbul'da bir günde rekor artış! İşte son yağışların barajlara etkisi: Resmen fırladı

İstanbul'da bir günde rekor artış! İşte son yağışların barajlara etkisi: Resmen fırladı

İstanbul'da etkili olan sağanağın ardından baraj doluluk oranları yüzde 38,06'dan yüzde 45,22'ye yükseldi. Doluluk oranı bir günde 7,16 puan arttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, İstanbul'da son yılların en yüksek yağış miktarlarının kaydedildiği belirtilerek kentin bazı noktalarında metrekareye düşen yağış miktarının 240 kilograma ulaştığı bildirildi.

BEYKOZ'DA METREKAREYE 242 KİLOGRAM YAĞIŞ

Açıklamaya göre İstanbul'da metrekareye düşen yağış miktarı Beykoz'da 242 kilogram, Eyüpsultan'da 190,5 kilogram, Sarıyer'de ise 187,9 kilogram olarak ölçüldü. Özellikle Boğaz çevresi ile Avrupa Yakası'nın kuzey ve orta kesimlerinde metrekareye düşen yağış miktarı 100 ila 230 kilogram arasında değişti.

Bazı noktalarda sele neden olan şiddetli yağış nedeniyle araçlar üst üste yığıldı. (Fotoğraf: İHA)Bazı noktalarda sele neden olan şiddetli yağış nedeniyle araçlar üst üste yığıldı. (Fotoğraf: İHA)

İstanbul'un birçok noktasında ise metrekareye düşen yağış miktarı 100 kilogramı aştı. Kaydedilen yağış miktarının 1985 yılından bu yana görülen en yüksek değerlerden biri olduğu belirtildi.

İstanbul'da dün etkili olan şiddetli yağış bugün de devam ediyor. (Fotoğraf: AA)İstanbul'da dün etkili olan şiddetli yağış bugün de devam ediyor. (Fotoğraf: AA)

Aralıklarla devam eden yağışların ardından dün yüzde 38,06 olarak ölçülen baraj doluluk oranı, bugün yüzde 45,22'ye yükseldi. Böylece doluluk oranında bir günde 7,16 puanlık artış kaydedildi.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 30 istasyonda 13 Ekim Salı günü saat 00.00'dan bugün saat 07.30'a kadar kente düşen toplam yağış miktarlarını açıkladı. Buna göre Beykoz'da metrekareye 269,5 kilogram, Sarıyer'de 206,1 kilogram, Eyüpsultan'da ise 202,2 kilogram yağış düştü. Sarıyer İTÜ Maslak Yerleşkesi'nde metrekareye düşen yağış miktarı 186,7 kilogram, Beykoz Anadolu Feneri'nde 163,2 kilogram, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 154,5 kilogram oldu.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Arnavutköy'de metrekareye 145,7 kilogram, Şişli'de 144,2 kilogram, Olimpiyat'ta 139 kilogram, Büyükçekmece'de 137,1 kilogram, AKOM'da 132,6 kilogram, Çekmeköy Ömerli'de 124,1 kilogram yağış düştüğü belirlendi.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Şile Darlık köyünde metrekareye 118,7, Kartal Aydos Dağı'nda 117,7, Sancaktepe'de 110,7, Üsküdar'da 110, Pendik Ömerli Barajı'nda 106,1, Fatih Deniz Bilimleri Enstitüsü'nde 104,8, Şile'de 104,8, Ümraniye'de 102,8, Çatalca Radar Sahası'nda 95,6, Çatalca'da 90,5, Kartal İstanbul Bölge'de 89,2, Arnavutköy Terkos Barajı'nda 88,9, Terkos'ta 88, Şile İsaköy'de 87, Ömerli'de 85,6, Samandıra Havalimanı'nda 85,3, Hadımköy'de 83,6, Kadıköy Göztepe'de ise 82,2 kilogram yağış düştü.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin