Vurguncuların sığınağı İngiltere! İBB soruşturmasında flaş detay
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında firari durumdaki isimlerin, 19 Mart 2025’te düzenlenen operasyon öncesinde suç örgütünün üst düzey yöneticilerinden gelen talimatla yurt dışına kaçtıkları belirlendi. Skandal kaçış planının perde arkasındaki akılalmaz detaylar ortaya çıktı
İBB soruşturmasının firari isimleri, 19 Mart 2025'te yapılan operasyon öncesi suç örgütünün tepe yöneticilerinden aldıkları talimatla yurt dışına kaçtı.
Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu (AA)
Reklam ihaleleri üzerinden yapılan vurgunun en önemli isimlerinden Emrah Bağdatlı'nın, Murat Ongun'un yönlendirmesiyle operasyondan önce karayolu ile yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Yolsuzluk örgütünün para kasalarından biri olarak gösterilen Murat Gülibrahimoğlu ve İbrahim Bülbüllü de Emrah Bağdatlı gibi aynı yolu izleyerek yurt dışına firar etti. Firari bir diğer isim Emrah Bağdatlı'nın reklam şirketinden ortağı Merthan Açıl ise İngiltere'de çalışma izni ile ikamet ediyordu.
Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu (AA)
PARALAR LONDRA'YA AKTI
Yurt dışında kaçak olarak bulunan Murat Gülibrahimoğlu'nun, İbrahim Bülbüllü ile birlikte İBB'ye ait hafriyat alanlarından yolsuzlukla elde ettiği yaklaşık 1 milyar 250 milyon doları özel uçaklarla İngiltere'nin başkenti Londra'ya taşıdığı ifade edildi.









