ABB'deki yolsuzluk soruşturmasında flaş detay! Her şey Mansur Yavaş'ın onayıyla yapıldı iddiası: Duman ve Yalın çok sıkıştırıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 2021-2024 yılları arasındaki yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni iddialar gündeme geldi. Ortaya çıkan WhatsApp yazışmalarının, konser organizasyonlarındaki usulsüzlüklerin Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bilgisi dahilinde yürütüldüğünü gösterdiği öne sürülüyor. Öte yandan soruşturmada "Başkanım, Yalın 30 Ağustos ve Duman 27 Ağustos sözlü onaylarını vereyim mi sanatçılara, bu ikisi çok sıkıştırıyor beni" ifadesi dikkat çekti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2021– 2024 yılları arasındaki konser harcamalarına ilişkin yürütülen "zimmet" soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.
Sabah'ın haberine göre dosyada yer alan yazışmalarda şüpheliler Selahattin Çetinkaya, Hacı Ali Bozkurt, Üstün Alpay ve Levent Erdoğan'a konser işleri üzerinden kamu parasının usulsüz biçimde aktarıldığı görülüyor.

Çetinkaya, "Başkanım, Yalın 30 Ağustos ve Duman 27 Ağustos sözlü onaylarını vereyim mi sanatçılara, bu ikisi çok sıkıştırıyor beni, az bir miktar da kapora göndereceğim, müsaade ederseniz tarihlerini tutamıyorum" mesajını gönderdi.

"AYRI AYRI KESİN DETAYLI BÜTÇEYİ ALACAĞIZ"
Bozkurt ise buna, "Tamam, Yalın ve Duman, yarın kahvaltıda başkana söylerim, inşallah bir sıkıntı olmaz" yanıtını verdi.
Yazışmalarda, Bozkurt'un "Bütçe önemli, başkana hafta sonuna kadar her bir etkinlik için ayrı ayrı kesin detaylı bütçeyi alacağız" ifadesini kullanması, konserlerin mali planlamasında başkanın onay sürecinin bulunduğuna işaret etti.


